Хроніки вторгнення 2022 року: 9-10 квітня

Станом на 09.04.2022 за результатами бойових дій у м. Ніжин пошкоджено понад 25 багатоповерхових будинків, пошкоджені вікна, покрівлі, понад 60 приватних будинків, з них три — повністю зруйновані, пошкоджена школа, дитячий садочок, медичний об’єкт, медична амбулаторія, котельня і міське кладовище.

10.04.2022 виявлено факт обстрілу військами РФ Дорогинської школи в Прилуцькому районі.

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).
За даними слідства, у березні-квітні 2022 року, військовослужбовцями збройних сил російської федерації здійснено обстріл будівель у селах Крупичполе, Більмачівка, Сваричівка, Вишнівка, Припутні, Дорогинка, Бакаївка та Комарівка Ічнянської ОТГ, внаслідок чого пошкоджено та повністю зруйновано домогосподарства, які належать цивільному населенню.
Відповідно до ст. 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12.08.1949, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів, цивільні об’єкти не повинні бути об’єктом нападу.
Триває досудове розслідування. Прокурори спільно з іншими правоохоронними органами продовжують фіксувати воєнні злочини, вчинені рф.
10.04.2022 підтверджено факт загибелі неповнолітнього в березні в с. Нова Басань в результаті обстрілу російськими військовими будівлі  сільської ради. Хлопчик на той момент знаходився поблизу будівлі, його брат, який був поруч, отримав поранення.

Коментарі

Популярні публікації