Загиблі герої Чернігівщини: Кулинко Сергій. Голуб Роман. Мостіпан Олександр

Сержант Сергій Кулинко народився 25 грудня 1976 року в селі Богданівка Ніжинського району. Закінчив Перемозьку середню школу.

У 1994 році проходив строкову військову службу у лавах ДШВ ЗСУ, а після повернення до цивільного життя працював у сільськогосподарському виробничому кооперативі ім. С.О. Прядка.

У 2014 році вперше долучився до оборони України, учасник АТО. До повномасштабної війни працював у Перемозькій загальноосвітній школі. На початку 2023 року вдруге став до лав оборонців. Пройшов навчання у Польщі та Великобританії, після чого разом з побратимами боронив Харківщину.

Загинув 3 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Харківщині.

Попрощалися з військовим у Ніжині, поховали в рідному селі.

Солдат Роман Голуб народився 8 жовтня 1980 року в селі Халимонове, де зростав та закінчив дев'ять класів школи. Навчався у Конотопському політехнічному технікумі за спеціальністю "Виробництво електронних та електричних засобів автоматизації".

Далі почав працювати електромонтером, а згодом — у Бахмацькому районному вузлі зв’язку. Також працював електромеханіком, з часом був підвищений до старшого електромеханіка виробничого підрозділу "Бахмацька дистанція сигналізації та зв’язку" регіональної філії "Південно-Західна залізниця" АТ "Українська залізниця".

В умовах повномасштабної війни боронив Україну на посаді вогнеметника. Під час виконання чергового бойового завдання на Луганщині 25 березня 2024 року отримав тяжкі поранення, після чого був евакуйований та доставлений до лікарні Дніпра.

27 березня 2024 року військовий помер

Попрощалися та поховали його у рідному селі.

Старший солдат Олександр Мостіпан народився 21 травня 1981 року в Чернігові. Закінчив місцеву середню школу № 9.

До повномасштабної війни вже проходив військову службу — у складі військового миротворчого контингенту перебував у Лівані. Коли дізнався про повномасштабне вороже вторгнення став на захист Чернігова.

Після його звільнення продовжив боронити Україну на посаді вогнеметника.

Під час виконання чергового бойового завдання на Донеччині отримав тяжкі поранення.

27 березня 2023 року військовий помер у лікарні Києва.

Попрощалися у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".


Коментарі

Популярні публікації