Нематеріальна культурна спадщина Чернігівщини: «Кишка пшоняна»
У Ніжинському районі на Чернігівщині господині готують унікальну страву. Вона має назву «кишка пшоняна» та входить до списку нематеріальної спадщини Чернігівської області.
«Цю страву готують на основі пшона та молока. Готується каша. Особливо, коли колють свиню в селі, то є ця кишка. Її господині начиняють цією кашею. Потім у макітру наливається вода, смалець і все це готується до готовності. Ці такі страви на Чернігівщині дуже ситні. Оскільки українці – дуже працьовитий народ, вони з давніх-давен любили працювати в полі, тому й страви мали бути відповідними», – розповіла у коментарі ЧЕЛАЙН Надія Заваліна, директор Обласного центру народної творчості.



Коментарі
Дописати коментар