Загиблі герої Чернігівщини: Данильчук Іван. Батог Яр. Скирта Олександр

Старший сержант Іван Данильчук народився 29 серпня 1980 року у селі Максимівка, Ічнянська громада. Навчався в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів у селі Рожнівка. Продовжив навчання у Київському фаховому коледжі транспортної інфраструктури. Після навчання за фахом «зварювальник» працював на Дарницькому вагоноремонтному заводі «Українська залізниця». Працював також у комунальному підприємстві майстром очисних споруд.

Військовий шлях розпочав ще у 2014 році, брав участь в АТО. ЗА час служби був відзначений нагрудним знаком «Учасник АТО», нагрудним знаком «Золотий хрест», медаллю «За звитягу та вірність».

У квітні 2022 року вкотре став на захист Батьківщини. Служив на посаді головного сержанта-командира танка. Під час виконання чергового бойового завдання на Луганщині отримав тяжке поранення, внаслідок якого загинув 8 серпня 2024 року. Попрощалися з воїном та поховали його у Прилуках 13 серпня.

ДНК-експертиза підтвердила – загинув 27-річний захисник України із Сосниці Батог Яр Костянтинович.
У Героя залишились мама, тато та дві сестри.
Яр був не лише героєм, який став на захист нашої країни, а й людиною з великим розумом і світлими перспективами. Його життя, сповнене досягнень і планів на майбутнє, було обірване занадто рано.
Народився 15 липня 1997 року у Сосниці.
Закінчив Сосницьку гімназію ім. О.П. Довженка із золотою медаллю. Вступив до Інституту Міжнародних Відносин Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка. У 2018 році отримав диплом бакалавра з відзнакою. Навчався в Гранадському державному університеті (Іспанія), вивчав політичні науки.
Працював у міжнародній правозахисній організації «Міжнародна амністія», в Гаазькому центрі стратегічних досліджень (Нідерланди) та НЕК «Укренерго» у м. Києві керівником відділу.
Працюючи відразу в трьох організаціях складав іспити та проходив конкурсний відбір на навчання у два закордонні університети: Колумбійський університет в м. Нью-Йорк (США) та Джорджтаунський університет у м. Вашингтон (США).
Яр був заброньований, але 4 квітня 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ. Проходив військову службу в військовій частині А4051 на посаді головного сержанта 2 розвідувальної роти 1 розвідувального батальйону військової частини А4051.
У 2023 році військовий був зарахований на навчання у США до двох університетів одночасно. Тому він звернувся з проханням надати відстрочку в навчанні. Керівництво університетів задовольнило прохання військовослужбовця.
Нажаль, 10 липня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Нью-Йорк, Донецької області, чоловік загинув.
У 2022 році за сумлінне виконання службових обов’язків нагороджений грамотою ТВО Командувача Сухопутних Військ України.
У 2023 році нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест», отримав посвідчення «Учасник бойових дій» та нагрудний знак «Ветеран війни – учасник бойових дій».
У 2024 році нагороджений почесною відзнакою Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Загинув 48-річний захисник України із села Волинка Скирта Олександр Іванович.
У Героя залишились дружина та донька.
Народився Олександр 26 жовтня 1975 року в селі Волинка. У 1993 році закінчив Волинківську школу.
З 1993 по 1995 роки проходив строкову військову службу.
З 2015 по 2016 роки проходив військову службу у військовій частині В2260 на посаді командира відділення.
У травні 2022 року знову долучився до лав ЗСУ. Службу ніс у військовій частині А4349 на посаді старшого техніка – сержанта із матеріального забезпечення.
Серце військового зупинилося 7 серпня 2024 року в лікарні міста Дніпро.

Коментарі