Загиблі герої Чернігівщини: Штих Ігор. Яресько Сергій. Сорока Ігор

Солдат Ігор Штих народився у селі Ковпита Михайло-Коцюбинської громади на Чернігівщині. В умовах повномасштабної війни служив у складі мотопіхотної бригади. Загинув 27 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з військовим у Чернігові, поховали на кладовищі рідного села.

Сергій Яресько народився 29 січня 1975 року в селі Красний Колядин Чернігівської області. Навчався в Красноколядинській середній школі. Після школи здобув спеціальність "організатора-технолога" у Борзнянському сільськогосподарському технікумі. З 1995 року до 1998 року — працював у районній податковій службі. 3 2000-го до 2023-го — був трактористом-машиністом у сільськогосподарському товаристві "Красноколядинське".

В умовах повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України. Боронив Донеччину. Загинув Сергій Яресько 3 червня 2024 року. Поховали солдата у селі Красний Колядин.

Ігор Сорока народився 1 вересня 1968 року. Навчався у школі в селі Марківці Чернігівської області, потім — у Кобижчанській середній школі.

У 1986 році вступив до професійно-технічного училища №2 міста Ніжина. Під час навчання був призваний на строкову військову службу.

Після звільнення зі строкової служби закінчив навчання в ПТУ №2 та опанував професію "оператора станків з числовим програмним управлінням 3 класу".

З 1989 до 1997 року працював на Ніжинському механічному заводі.

Пізніше навчався на курсах за спеціальністю "пічник". Працював у Бобровицькому комунгоспі. Останнє місце роботи в цивільному житті – працівник позавідомчої охорони.

На початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року Ігор Сорока став на захист Батьківщини. Спочатку був на посаді стрільця, брав участь у звільненні Чернігівщини.

Далі боронив Донеччину, де загинув під час виконання бойового завдання 22 листопада 2022 року внаслідок поранення.

Коментарі