Загиблі герої Чернігівщини: Міненок Олександр. Прилепа Сергій. Бурнос Вадим

Солдат Олександр Міненок народився 2 березня 1998 року у Чернігові. Навчався у школі №12, чернігівському колегіумі та львівській політехніці. Жив та працював у Львові, де долучився до ГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес", яка займається національно-патріотичним вихованням молоді.

З часом Олександр став головою ГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес". Був організатором заходів для молоді, зокрема вишкільних таборів. Отримав статус почесного члена "Молодіжного Націоналістичного Конгресу". З першого дня повномасштабного вторгнення РФ на територію України долучився до лав ЗСУ та став на оборону Чернігівщини.

З часом боронив Донеччину, де загинув 22 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання. Встановити особу бійця вдалося за ДНК-експертизою.

Попрощалися з Олександром у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".

21 серпня 2024 року поховали захисника Прилепу Сергія Анатолійовича із Парафіївської громади. Оборонець народився 21 грудня 1984 року, а віддав життя за Україну 19 серпня 2024 року, виконуючи військовий обов’язок.




Солдат Вадим Бурнос народився 23 серпня 1983 року в селищі Ріпки.

Закінчив 11 класів місцевої школи, після неї навчався на механіко-технологічному факультеті Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Тараса Шевченка.

З 2002-го по 2004 роки проходив строкову військову службу. Служив у МВС.

Працював вчителем трудового навчання та фізичного виховання, а також водієм.

У травні 2022 року долучився до оборони України, був на посаді водія відділення кулеметного взводу.

Під час виконання бойового завдання на Донеччині отримав тяжкі поранення, від яких загинув 4 березня 2024 року. Поховали солдата на кладовищі в Ріпках.

Коментарі