Загиблі герої Чернігівщини: Роговенко Олександр. Вихор Ігор. Петренко Микола

Сновщина втратила ще одного Героя у збройній боротьбі з російською федерацією.

12 вересня 2022 року, захищаючи Україну від окупантів, загинув у боях за звільнення міста Лисичанськ, отримавши поранення, несумісні з життям, солдат-гранатометник стрілецького взводу стрілецької роти військової частини А4017 Роговенко Олександр Валерійович. 

Олександр народився 4 серпня 1976 року у селі Тур'я Сновського району. Закінчив Сновську загальноосвітню школу № 1, у 1994 році - Сновське вище професійне училище лісового господарства за спеціальністю "тракторист-машиніст". Працював у Сновському РЕМ, в Києві на будівництві. У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Був призваний на військову службу 13 квітня 2022 року Подільським районним у м.Києві ТЦК і СП. Солдат 25-го окремого стрілецького батальйону.

Нагороджений медаллю "За військову службу Україні" (посмертно).

На Сході загинув 34-річний військовий з Калинівки Ігор Вихор. Народився та виріс воїн в Калинівці. Все життя прожив у цьому селі. Закінчив сільську школу, пройшов строкову службу, працював у місцевому сільгосппідприємстві, на  столичному заводі.

У листопаді минулого року Ігор Вихор поповнив лави Збройних Сил України. Службу проходив у 77-й штурмовій, мав серйозні поранення, контузії.

Після проходження реабілітації служив  в Борзнянському ТЦК та СП, згодом виконував обов’язки  бійця в роті вогневої підтримки, яка розташовувалась на північному кордоні. Останні місяці він у складі бойового підрозділу захищав Україну на Донеччині.

31 липня 2024 року поблизу населеного пункту Грузьке Покровського району воїн загинув. В Ігоря Вихра залишилися  донька та син, цивільна дружина, брати. Поховали захисника на кладовищі у рідному селі.

Рядовий Микола Петренко народився 5 серпня 1972 року у селищі Березна. Закінчив Березнянську ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Після початку повномасштабної війни став до лав Збройних Сил України. Був у складі одного з підрозділів військової частини А7015 на посаді стрільця-снайпера механізованого відділення. 

Згинув 15 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Нововодяне Луганської області.

Попрощалися з військовим у Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі селища Березна.

Коментарі