Загиблі герої Чернігівщини: Акімов Алік. Петухов Віталій. Біленко Олександр

Алік Акімов народився 4 квітня 1984 року в села Поповка Ростовської області. Навчався в селі Удайці Прилуцького району, далі працював у колгоспі.

На захист України став у червні 2022 року. Служив на посаді командира зенітного ракетного відділення.

Загинув 9 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на північно-східному напрямку. Попрощалися та поховали Аліка Акімова у Прилуках.

Віталій Петухов народився 23 жовтня 1975 року в селі Лемеші на Чернігівщині. Навчався в школі №4 міста Чернігова. Свого часу проходив строкову військову службу.

В умовах повномасштабної війни став на захист України на посаді старшого стрільця-оператора. Загинув 4 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали Віталія Петухова у Чернігові.

Олександр Біленко народився 14 травня 1998 року в місті Ніжин. Навчався у місцевій школі №1, після чого закінчив Ніжинський агроколедж. Захоплювався футболом, протягом восьми років був вихованцем Ніжинської ДЮСШ. У 2017 році вступив на бакалавра в Ніжинський НУБІТ, який закінчив в 2020 році. Далі уклав контракт та долучився до лав ЗС України.

З грудня 2021 року по серпень 2022 року брав участь у бойових діях на Донеччині, з початком повномасштабної війни продовжив стояти на захисті Батьківщини.

Загинув 11 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на північно-східному напрямку. Попрощалися та поховали Олександра Біленка у Ніжині.

Коментарі