Загиблі герої Чернігівщини: Райн Євген. Ященко Сергій. Кислий Олександр

Солдат Євген Райн народився 20 червня 1988 року. Проживав у селі Кукшин Ніжинського району.

В умовах повномасштабної війни боронив Батьківщину на східних рубежах.

Загинув 22 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Протягом цього часу вважався зниклим безвісти. Встановити особу воїна вдалося за ДНК-експертизою.

Попрощалися з бійцем у Ніжині, поховали на кладовищі села Кукшин.

Сергій Ященко народився 30 січня 1993 у селі Радичів тодішнього Коропського району (зараз – Понорницька громада). 

З вересня 2008 до червня 2011 хлопець навчався в Сосницькому аграрному ліцеї, де здобув кваліфікацію тракториста-машиніста. Працював на різних роботах у Києві.

Із листопада 2015 проходив військову підготовку в Десні. Служив  у 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців.

Із січня 2016 по серпень 2017 перебував у зоні АТО.

14 серпня 2017 отримав травмування під час евакуації військового майна в селищі Верхньоторецьке Донецької області. Нагороджений Президентською нагородою «Захиснику Вітчизни». Мав статус учасника бойових дій.

У грудні 2017 звільнився з військової служби у зв’язку з закінченням контракту.

До лав оборонців рідної землі Сергій Ященко знову долучився у квітні 2024.

За характеристикою командира військової частини, за час служби воїн зарекомендував себе з позитивної сторони, відмінно виконував обов’язки, користувався авторитетом серед колег, намагався підтримувати високий моральний дух у підрозділі, стійко переносив інтенсивні навантаження.

«На жаль, наш вірний військовій присязі та відданий на вірність українському народу захисник загинув 26 серпня 2024 року. У нього залишилась мама, син, дві сестри. У цей важкий час висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Захисника, який віддав життя за мирне небо над Україною та за наше майбутнє, схиляємо голови у скорботі".

Кислий Олександр Миколайович народився 19 серпня 1975 року в селі Ковпита Чернігівського району. Закінчив Ковпитську гімназію. Працював у пожежній охороні в селі Пакуль, в лісовому господарстві. У 2014 році долучився до Збройних Сил України. Учасник АТО. У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Солдат 164-го окремого батальйону територіальної оборони. Отримав поранення у лютому 2024 року біля Покровська Донецької області. Помер 11 серпня 2024 року. Похований 14 серпня у селі Довжик Новобулоуської громади Чернігівського району. 

Коментарі