Загиблі герої Чернігівщини: Кузнєцова Наталія. Макаренко Олександр

Загинула активістка «Правого сектору» та військова 67-ї окремої механізованої бригади (67 ОМБр) Наталя Кузнєцова (Іранка).

Про це повідомив командир Добровольчого розвідувального батальйону ГУР Руслан Каганець у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Загинула активістка Правого сектору, військова 67-ої ОМБР та дружина сотника «Іранця» подруга «Іранка» Наталя Кузнєцова", - поінформував він.

Каганець зазначив, що чоловік Наталі Кузнєцової Віктор Панаско із позивним «Іранець» загинув під Бахмутом у травні 2023 року.

«Ще одна сім'я патріотів та націоналістів на небі», – написав Каганець.

За даними ЗМІ, Наталія Кузнєцова народилась в Олександрії Кіровоградської області. Тривалий час жила в Чернігові, звідки родом був її чоловік – офіцер Всеукраїнської організації “Тризуб” ім. Степана Бандери, командир Чернігівського обласного загону, військовослужбовець Віктор Панаско.

Кузнєцова очолювала Чернігівський осередок “Правого сектору”. Пройшла горнило Майдану, де і зустріла свого майбутнього чоловіка.

У бригаді пишуть, що Наталя Кузнєцова “була щирою, справедливою, відданою своїй справі дівчиною, яка могла підтримати в скрутну хвилину, підняти настрій добрим словом, чарівною посмішкою”.

“Іранка почала свій націоналістичний шлях ще під час Революції Гідності. А з початком повномасштабного вторгнення, не вагаючись, стала на захист нашої Держави. Побратими і посестри знали Наталю, як вірну подругу, відповідальну та сміливу. У грудні їй мало виповнитись 32… Висловлюємо найщиріші співчуття рідним і близьким нашої посестри. Пам'ять про неї ніколи не згасне у наших серцях”, — повідомили у 67-мій ОМБр.

“На жаль, ми втратили чудову людину, Кузнецову Наталію, подругу Іранку. Мені буде дуже не вистачати її прекрасної посмішки та завзяття. Вічна їй пам'ять”, — написав у Facebook боєць ЗСУ Вадим Єрмілов.

“Дякую за Твоє служіння країні, якій ти віддала третину життя – на Майдані, на війні (з 2014), в громадському активізмі, волонтерстві, правозахисті… Не віриться, що ми продовжуємо писати прощальні слова своїм одноліткам… Не усвідомлюється, що стільки вас уже там…” — пише у соцмережі правозахисниця Аліна Бондар.

14 березня 2023 року Президент Володимир Зеленський нагородив Наталю Кузнєцову орденом "За мужність" III ступеня.


27 серпня 2024 року в Ніжині попрощалися з Олександром Макаренком із позивним «Кок». Захисник помер від наслідків тяжких поранень, отриманих у листопаді 2022 року під час боїв за Лиман.

Олександр Макаренко народився 2 березня 1985 року в Ніжині, навчався у ЗОШ №6. Після закінчення школи вступив до одного з київських ПТУ, де отримав спеціальність «кухар судновий». Це і зумовило вибір його позивного – «Кок». Строкову службу в лавах ЗСУ проходив у Чорнобаївці.  Після демобілізації працював в охоронних компаніях. Після початку повномасштабного вторгнення добровільно прийшов до військкомату, аби захищати Батьківщину від загарбників.  Воював у складі 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади, був мінометником. У листопаді 2022 року під час боїв за Лиман отримав тяжкі поранення. Лікувався в Україні та за кордоном. 

На жаль, наслідки поранень виявилися сильнішими, і 5 серпня 2024 року Олександр помер у лікарні в Німеччині.



Коментарі