"Відселені війною": фотопроєкт

Краса непереможних: фотопроєкт у Понорницькій громаді допомагає жінкам відновити віру в себе.

У Понорницькій громаді відбулася ініціатива фотопроєкту «Відселені війною», організована Міжнародною організацією ZOA спільно з Громадською організацією “Жінки Понорниччини”. Проєкт має на меті покращити психоемоційний стан жінок та дівчат, які були змушені переселитися з прикордонних районів через війну, а також ознайомити їх із культурною спадщиною приймаючої громади.

Для кожної учасниці було обрано автентичний одяг, який носили жінки та дівчата в минулому столітті у селах, що нині входять до складу Понорницької громади. Одяг для фотосесії надав ГО “Жінки Понорниччини” та Мезинський національний природний парк, який зберігає культурну спадщину громади.

Фотосесія дала жінкам можливість відчути себе красивими, сильними та непереможними, що особливо важливо у часи стресу та невизначеності.

Наразі в Понорницькій громаді проживає 78 сімей ВПО – це приблизно 280 людей.

З фотографіями проєкту вже можна ознайомитись в соціальних мережах на сторінках Понорницької громади. А незабаром в межах проєкту планують відкрити фотовиставку в просторі «Незламні», який діє в місцевому будинку культури.



Коментарі