Загиблі герої Чернігівщини: Морський Микола. Березка Анатолій. Запека Артем

Микола Морський народився 19 грудня 1995 року у Чернігові. Навчався у місцевій школі №33. Після закінчення школи вступив до Чернігівського національного технологічного університету на факультет "Соціальні технології, оздоровлення та реабілітація", який закінчив у 2017 році. З 2017 по 2018 рік працював у Національному університеті біоресурсів і природокористування України на посаді лаборанта. У лютому 2020 долучився до лав Збройних Сил України. Був старшим стрільцем механізованої роти.

Микола Морський загинув 21 березня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Встановили особу воїна за ДНК-експертизою. Провели в останній путь та поховали Героя 25 липня 2024 року у Чернігові.

Березка Анатолій Віталійович народився 31 липня 1964 року.

Навчався у Ніжинському технікумі механізації сільського господарства, де отримав спеціальність «технік-механік».

Працював у ПрАТ «Ніжинський жиркомбінат».

Після повномасштабного вторгнення Анатолій долучився до лав ЗСУ і мужньо виконував поставлені перед ним завдання з оборони України. Нажаль, воїн загинув, виконуючи бойове завдання по захисту територіальної цілісності України. 26 липня 2024 року Ніжин провів в останню путь захисника України.

Запека Артем народився 4 листопада 1996 року у селищі Козелець. З родиною проживав у с.Новики.

Закінчивши Білейківську ЗОШ І-ІІІ ст., вступив до Професійно-технічного училища № 33 с.Мрин, де здобув професію тракторист-машиніста сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. Після присягнув на вірність Україні та з 08 листопада 2017 року до 09 квітня 2019 року проходив строкову службу в лавах ЗСУ у десантно-штурмовій бригадах в/ч А2900 та в/ч А2582.

У цивільному житті Артем працював будівельником. З перших днів повномасштабного вторгнення Артем не вагаючись долучився до Сил територіальної оборони ЗСУ. За мобілізацією був призваний другим відділом Чернігівського РТЦК та СП та служив у роті охорони другого відділу Чернігівського РТЦК та СП. Був переведений до в/ч А4569, потім до в/чА4722, де служив на посаді водія відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувального взводу механізованого батальйону.

24 липня 2024 року під час виконання бойових завдань в районі населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області вірний військовій присязі Українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність старший солдат Артем Запека загинув.

У загиблого залишились дружина, батьки та сестра.


Коментарі