Загиблі герої Чернігівщини: Шумський Євген. Безнощенко Олександр. Липенко Іван

Євген Шумський народився 1 серпня 1994 року у селі Тур'я Сновського району. У 2012 році закінчив 11 класів Тур'янської загальноосвітньої школи, згодом - Сновське вище професійне училище лісового господарства. Рано втратив батьків, які так і не побачили свого сина на випускному вечорі у школі.

Чоловік активно займався спортом, не один раз захищаючи на змаганнях свою сільську команду.

До лав Збройних Сил України Євгена мобілізували 4 червня 2022 року. Солдат 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Загинув він 30 серпня під час бойового зіткнення та артилерійського обстрілу з боку противника по позиціях військової частини в районі Новомиколаївки Херсонської області. Похований 4 вересня 2022 року у селі Тур'я Сновського району. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Безнощенко Олександр Олексійович народився 2 серпня 1970 року в селі Чемер Козелецького району. У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Старший солдат. Загинув 17 жовтня 2022 року в Дніпрі. Похований 24 жовтня 2022 року в Броварах Київської області.



Липенко Іван Володимирович народився 3 серпня 1967 року в селі Петрівка Бобровицького району. Закінчив Згурівську загальноосвітню школу та професійно-технічне училище за спеціальностями "водій", "тракторист". Працював у СВК "Батьківщина". У 2023 році долучився до Сил Оборони України. Солдат. 
Іван Липенко у лавах Сил оборони був водієм мінометного взводу мінометної батареї. Загинув 11 квітня 2024 року біля Костянтинівки Донецької області. Похований 17 квітня 2024 року у містечку Котельва Полтавської області.






Коментарі