Загиблі герої Чернігівини: Носенко Микола. Герасько Ігор. Хижняк Станіслав

Носенко Микола Анатолійович народився 1994 року у м. Ніжин Чернігівської області — військовик. Головний сержант. Герой України (2022, посмертно). Понад 10 років служив у 4-й бригаді оперативного призначення імені С. Михальчука Національної гвардії України (смт Гостомель Бучанського р-ну Київської обл.). Брав участь в антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на Сході України; від 24 лютого 2022 — у відсічі повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. 26 лютого 2022 Микола Носенко у складі батальйонно-тактичної групи на околицях смт Трьохізбенка Щастинського р-ну Луганської обл. близько 3-х годин стримував наступ ворожої колони з 16-ти танків Т-72 та 2-х бойових броньованих машин. Він здійснював координацію роботи вогневих засобів для відбиття атаки противника й особисто організовував прикриття відходу українських військових. Воював також поблизу смт Новоайдар Щастинського р-ну та м. Сіверськодонецьк. 6 квітня вирушив на територію Рубіжанського картонно-тарного комбінату, де впав український квадрокоптер з цінною розвідувальною інформацію. Там він виявив російську військову базу. Під час нерівного бою 6 квітня 2022 року Микола Носенко загинув, однак по рації встиг зв’язатися з українськими артилеристами. Завдяки наданим ним координатам було ліквідовано 50 окупантів, знищено 2 бронетранспортери, 3 бронеавтомобілі та паливозаправник.

Герасько Ігор Іванович народився 31 липня 1979 року в селі Серединка Чернігівського району. Закінчив Серединську та Краснянську загальноосвітні школи, а згодом - курси водіїв. Працював у службі охорони, різноробом у селі Ягідне. У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Солдат 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. Трагічно загинув 26 жовтня 2022 року в Сумській області. Похований в селі Серединка Олишівської громади Чернігівського району.
Хижняк Станіслав Олександрович народився 3 серпня 1970 року в селі Браниця Бобровицького району. Закінчив Браницьку гімназію та Чернігівський базовий фаховий медичний коледж. Працював зубним техніком у Бобровицькій лікарні. У 2014 році долучився до Збройних Сил України. Учасник АТО. Старшина 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр". Трагічно загинув 9 серпня 2019 року. Похований у Бобровиці Ніжинського району.

Коментарі