Загиблі герої Чернігівщини: Сердюк Дмитро. Пилипенко Петро. Чайка Дмитро

Солдат Дмитро Сердюк народився 3 січня 2000 року в селі Хотуничі, що у Корюківському районі. Закінчив дев'ять класів місцевої школи, повну загальну середню освіту отримав у Петрівському ліцеї.

Після школи вступив до Прилуцького аграрного коледжу, де здобув спеціальність "Електрик". Працював у Чернігівобленерго за фахом. Закінчив перший курс Черкаського інституту пожежної безпеки.

У квітні 2022 року долучився до лав Національної гвардії України. Загинув 3 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Поховали Дмитра 7 серпня 2024 року в селі Хотуничі.

У Височанську громаду прийшла трагічна звістка, стало відомо, що на війні у 2022-му році загинув військовий з Галайбиного Петро Пилипенко.

50-річний воїн Петро Пилипенко уродженець села Галайбине. Тут закінчив місцеву школу, у рідному селі і проживав разом із сім’єю до війни.

Брав участь в АТО. А з квітня 2022 року був призваний на військову службу Білоцерківським РТЦК та СП. Служив головним сержантом 1-ї штурмової роти 1-го штурмового батальйону ВЧ 4010 штаб-сержантом.

22 липня 2022 року, під час виконання бойового завдання, воїн мужньо загинув в районі Вуглегірської ТЕС в місті Світлодарськ Донецької області.

Солдат Дмитро Чайка народився 13 травня 1993 року у Києві. Навчався у місцевій школі №225, професійну освіту здобував у столичному технікумі. Після цього пов’язав своє життя зі службою у складі ДСНС. Захоплювався футболом та настільним тенісом, брав участь у змаганнях, займав призові місця.

В умовах повномасштабної війни боронив Україну на посаді кулеметника. 6 серпня 2024 під час виконання бойового завдання на Донеччині отримав поранення, яке виявилось несумісним з життям. Попрощалися з воїном та поховали його 13 серпня у Носівці.


Коментарі