Загиблі герої Чернігівщини: Птуха Сергій. Примаченко Максим. Кугук Владислав

Старший лейтенант Сергій ПТУХА народився 30 травня 1973 року в селі Пушкарі, Козелецька громада. Навчався у Скрипчинській восьмирічній школі та у школі в селищі Козелець. Далі  навчався у Київському державному технічному університеті будівництва та архітектури за спеціальністю "Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів".

Працював програмістом та спеціалістом з комп'ютерної графіки. Із 2014 по 2015 рік брав участь у захисті Батьківщини в лавах ЗСУ. У лютому 2022 року знову став на захист України, брав участь у захисті Чернігова.

У січні 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині отримав важке поранення, переніс кілька операцій та проходив лікування. 20 липня 2024 року серце воїна зупинилося внаслідок отриманих на Луганщині поранень. Провели в останній путь та поховали бійця в селі Вознесенське, Киселівська громада.

Молодший сержант Максим Примаченко народився 12 вересня 1992 року в Чернігові.

В умовах повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України. Служив на посаді командир відділення охорони.

Загинув 24 липня 2024 року на Донеччині.

Провели в останню путь та поховали військового в селі Старий Білоус Чернігівської області.

Владислав Кугук навчався в Корюківському ліцеї № 3. У 2015 році вступив до Щорського професійно-технічного училища № 7, опанував спеціальність муляра-штукатура. Згодом отримана спеціальність дала змогу хлопцеві працювати будівельником на різних підприємствах Корюківки.

І в школі, і в училищі він захоплювався футболом, відвідував футбольну секцію, був гравцем футбольної команди міста Корюківка. Чотири роки тому Владислав одружився, в нього народилася донька.

На військову службу по мобілізації Владислава Кугука 23 травня цього року призвав Харківський РТЦК та СП. Службу він проходив на посаді командира 1 штурмового спеціалізованого взводу 2 штурмової спеціалізованої роти штурмового спеціалізованого батальйону «ШКВАЛ» військової частини А0501.

Лише два місяці молодому воїну судилося захищати Батьківщину. Загинув він 24 липня в районі населеного пункту Руська Лозова Харківського району Харківської області.

Зранку в четвер 1 серпня земляки живим коридором зустрічали загиблого земляка, проводжали до батьківського дому по вулиці Шевченка. Церемонія прощання відбувалася у Свято-Вознесенському храмі. Вічний спочинок Владислав Кугук знайшов на новому кладовищі в Корюківці. Світла йому пам’ять!

Коментарі