Загиблі герої Чернігівщини: Ященко Віталій. Дайнеко Сергій. Тарасенко Сергій

Старший солдат Віталій Ященко народився 13 серпня 1975 року в Чернігові. Згодом родина переїхала до Прилук. Навчався Віталій у школі №10. Проходив строкову військову службу. Працював на приватних підприємствах. Робота була повʼязана з ремонтом електродвигунів та побутової техніки.

На початку повномасштабного вторгнення Віталій долучився до ЗСУ. Був на посаді гранатометника механізованого відділення. Мав позивний "Вахтанг".

26 липня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку Віталій Ященко загинув. Попрощалися та поховали в Прилуках.

Дайнеко Сергій Володимирович народився 10 липня 1977 року в селі Макишин Городнянського району. У 1994 році закінчив Макишинську загальноосвітню школу, а у 2004 році - Національний університет "Чернігівський колегіум" ім. Т. Шевченка за спеціальністю "Фізичне виховання". У 1995 році долучився до Збройних Сил України. Учасник АТО/ООС.  Старший лейтенант 242-го загальновійськового полігону. Загинув 9 березня 2022 року при обороні Чернігівської області. Похований в Чернігові. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Тарасенко Сергій Іванович народився 31 серпня 1976 року в селі Хмелів Баришівського району Київської області. Закінчив Баришівську загальноосвітню школу. Після закінчення школи здобув дві професії – каменяра та шофера. До мобілізації жив і працював в Харкові на підприємстві з виготовлення вікон. Батько трьох дітей, мав уже п’ять онучок. 

Із жовтня 2023 року призваний на військову службу Слобідським ОРТЦК та СП Харкова. Служив стрільцем-помічником гранатометника механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону військової частини А4741. 

Сергій Тарасенко трагічно загинув, виконуючи свій військовий обов’язок, 7 липня поблизу населеного пункту Часів Яр Бахмутського району Донецької області. Йому назавжди 47 років.

Поховали захисника на сільському кладовищі у селі Заїзд Прилуцького району Чернігівської області. У військового залишилися троє дітей і п’ятеро онуків.


Коментарі