Загиблі герої Чернігівщини: Карпюк Євгеній. Шумейко Юрій. Водень Дмитро

Солдат Євгеній Карпюк народився 21 лютого 1996 року в Козельці. Здобувши тут повну загальну освіту, вступив до Куликівського професійного аграрного ліцею, де опанував професію автослюсаря. Проходив строкову військову службу в лавах ЗСУ. У квітні 2022 року долучився до захисту України на посаді гранатометника механізованого відділення.

Загинув 27 липня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Встановити особу воїна вдалося за результатами ДНК-експертизи. Попрощалися та поховали воїна в селі Сивухи.

Солдат Юрій Шумейко народився 12 серпня 1975 року у селі Кувечичі Чернігівського району. В умовах повномасштабної війни борони Україну на східному напрямку.

Загинув 4 липня 2024 року під час виконання чергового бойового завдання на Донеччині. Попрощалися у Чернігові, поховали на кладовищі рідного села.

Штаб-сержант Дмитро Водень народився 16 вересня 1980 року в місті Бердянськ Запорізької області. До лав ДПСУ вступив ще у 2003 році. Службу проходив на ВПС Грем'яч Чернігівського прикордонного загону.  З 2017 року безпосередньо брав участь в АТО та ООС як військовослужбовець одного з підрозділів Донецького прикордонного загону. Останнім часом обіймав посаду начальника інженерно-позиційної групи. Після повномасштабного російського вторгнення брав участь в боях за Маріуполь. Загинув 19 квітня 2022 року під час оборони Азовсталі.

Коментарі