Митці і війна: Бондар Євген

Актор Чернігівського драмтеатру Євген Бондар наразі проходить навчання перед розподілом до конкретного військового підрозділу після мобілізації. З його слів, на полігоні театр зайвий, він буде відволікати та тягнути назад до минулого цивільного життя.

З його слів, він розумів: рано чи пізно настане час бути в армії.

"Багато друзів, знайомих на війні. Я читав, дивився, ходив на курси, самостійно готувався. Це відбулося раптово, швидше, ніж я планував для себе. Але вже як є. Але зараз настрій, як то кажуть, чудовий, якраз для навчання".

Здебільшого, каже Євген, вдома він проходив навчання з тактичної медицини.

"Вже на полігоні ми навчаємось і тактичній, і вогневій підготовці. Проходимо навчання з мінної безпеки, по інженерних спорудах, простіше кажучи, як правильно копати окоп, як його будувати".

Найбільше довелось звикати до нового розпорядку дня, каже актор.

"Цей розклад не той, до якого завжди звик. Тому що в театрі, в цивільному житті, ти до дев'ятої години ранку можеш спати, потім вже зібратися на роботу й на 11-ту поїхати. О 22:00 тільки закінчуєш роботу в театрі, потім ще поки доїдеш додому та підготовка до сну".

Євген так описав свій новий розпорядок дня:

  • підйом о 5:30, потім зарядка, сніданок, ранкові заняття десь до 14-ї години;
  • обід, денні заняття десь до 19-ї, а якщо є нічні заняття, тоді раніше закінчуються денні;
  • нічні заняття тривають до 23-ї години, а якщо таких занять немає, тоді закінчується робочий день приблизно о 19-й.
"В принципі так кожного дня. Неділя — вихідний: законний, довгоочікуваний, солодкий, неймовірний. За межі полігону можна вийти з родиною, якщо приїхали провідати, й провести цей час. Але кудись далеко їхати не можна".

 У минулі роки Євген краще був підготовлений до подібних фізичних вправ, ніж в цьому році, коли потрапив на полігон, каже актор.

"Я готувався, а зараз трохи важко. Але більше труднощі виникають через спину. Тому що, бронежилет, боєкомплект, вся амуніція. Весь день на ногах, то трошки, саме спина, дається взнаки. А так, фізично я витягую".

Театром наразі Євген не цікавиться, хоч і на навчанні разом з ним восьмеро акторів драмтеатру.

"Театр – це моє минуле цивільне життя, яке буде тягти мене назад. Зараз в мене інша суспільна роль і театр тут буде зайвим. Він буде відволікати. Тому, на цю мить, театру в моєму житті немає".

Після навчання Євген Бондар планує бути оператором БпЛА. З його слів, він самостійно починав готуватися на цю військову спеціальність.

"Це, якщо все складеться — добре. Якщо ні — буду в піхоті".

Коментарі