Загиблі герої Чернігівщини: Опанасенко Володимир. Гречин Юрій. Волошин Артем

На російсько-українському фронті, захищаючи Батьківщину, загинув артист балету Чернігівського академічного хору – художнього колективу Чернігівської філармонії – Володимир Опанасенко.
На офіційній сторінці установи повідомляють: "З глибоким сумом повідомляємо, що в боях з російськими окупантами загинув наш шановний колега, артист балету Чернігівського українського академічного народного хору, командир стрілецького взводу, молодший лейтенант Володимир Станіславович Опанасенко".
"Більше двадцяти років на сцені... Загинув на фронті в районі м. Нью-Йорк Бахмутського району Донецької області 12 липня 2024 року, захищаючи свободу і незалежність нашої держави.

Старший солдат Юрій Гречин народився 10 вересня 1989 року в Закарпатській області.

З 2014 року проживав у селі Берестовець, що в Ніжинському районі. Працював у лісництві.

Після повномасштабного вторгнення долучився до лав Збройних сил України.

Юрій загинув 16 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Сумському напрямку. Поховали його 18 липня 2024 року в селі Берестовець.

Солдат Артем Волошин народився 14 листопада 1973 року в селі Никонівка, що у Прилуцькому районі.

3 1981-го по 1989 роки навчався в Никонівській школі.

3 1989-го по 1991 роки навчався в Сокиринському СПТУ №14, що у Срібнянській громаді. Отримав спеціальність "Тракторист–машиніст широкого профілю".

Після навчання працював у колгоспі в селі Никонівка.

З 18 листопада 1991-го по 22 листопада 1993 роки проходив строкову військову службу у військово-морському флоті Збройних сил України. Потім повернувся на попереднє місце роботи.

У 2001 році переїхав до села Березівка, що у Прилуцькому районі. Працював в сільськогосподарському підприємстві "Колос", був на посаді тракториста. Згодом працював у СТОВ "Батьківщина", був на посаді механізатора.

Після повномасштабного вторгнення долучився до лав Збройних сил України. Був стрільцем-радіотелефоністом.

Артем зник безвісти під час виконання бойового завдання на Донеччині 16 листопада 2023 року. Встановити особу воїна вдалося за ДНК-експертизою.

Поховали Артема 18 липня 2024 року на кладовищі в селі Березівка.

Коментарі