Скорботні жнива війни: Плужник Сергій. Лупей Сергій

2 липня 2024 року в Талалаївській громаді провели в останню путь 52-річного військовослужбовця Сергія Плужника.

Сергій Плужник народився в Переяславі-Хмельницькому Київської області. Згодом родина переїхала до Талалаївки, де Сергій і прожив усе своє життя. Закінчив Талалаївську середню школу, після водійських курсів працював водієм автобуса у АТП-17450.

У 1990 – 1992 проходив строкову військову службу. Після служби тривалий час працював у сейсмопартії №9 Київської геологорозвідувальної експедиції. У шкільній юності та вже дорослому житті Сергій був чудовим футболістом. Кілька поколінь любителів спорту громади пам’ятають його саме таким.

З лютого 2023 року був мобілізований на військову службу. Служив водієм-заправником у взводі матеріального забезпечення. Життя військового раптово обірвалося через хворобу. 

Похоронили воїна на центральному кладовищі в селищі Талалаївка.

24 червня 2024 року у населеному пункті Нижня Сироватка Сумської області помер солдат, воїн із Чернігівщини 50-річний Сергій Лупей, житель міста Мени. 

Сергій Лупей навчався у Чернігівському педагогічного інституту на факультеті загальнотехнічних дисциплін, де отримав кваліфікацію вчителя трудового навчання. Працював у Києві на різних підприємствах, також був водієм таксі. Загалом, роботи чоловік не цурався. Військовий виховав двох дочок.

З перших днів повномасштабного вторгнення Сергій став на захист Батьківщини. Воював у складі 32-ї окремої механізованої бригади на посаді водія-електрика мінометного взводу.

Коментарі