Загиблі герої Чернігівщини: Панченко Дмитро. Клочко Олександр. Макуха Віталій. Сурай Сергій

Солдат Дмитро Панченко народився 25 січня 1995 року в місті Прилуки. Навчався у школі №2. Далі вступив до Прилуцького професійно-технічного училища. Пройшов строкову військову службу.

Під час повномасштабного вторгнення долучився до ЗСУ.

Загинув 24 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Харківщині. Провели в останню путь та поховали Дмитра у Прилуках.

Олександр Клочко народився 28 червня 1989 року. Закінчивши Чернігівську загальноосвітню школу №21 він також вступив на навчання до Чернігівського вищого професійного училища №1. До 24-го лютого працював ткачем-оператором на підприємстві "Чернігівське Хімволокно", але після повномасштабного ворожого вторгнення Олександр долучився до особового складу 16-го окремого мотопіхотного батальйону на посаду стрільця-санітара.

10 травня у районі населеного пункту Білогородка на Луганщині Олександр Клочко загинув, стримуючи наступ російських окупантів на наші східні території. Вдома у захисника залишилась мати...

Солдат Віталій Макуха народився 1 лютого 1973 року у Мені. Після початку повномасштабної війни долучився до ЗСУ.

Останнім часом був на сході України.

Загинув 23 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали Віталія у Мені.


Молодший сержант Сергій Сурай народився 16 квітня 1997 року у селі Більмачівка, що у Прилуцькому районі.

Після початку повномасштабної війни боронив Україну на східному напрямку.

8 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині він отримав тяжкі поранення. Був евакуйований до медичного закладу. 28 червня 2024 року Сергій помер.

Коментарі