Загиблі герої Чернігівщини: Погребець Ігор. Крапивний Михайло. Клименко Юрій

Війна обірвала життя сповненого сил, мужнього та відданого своїй Батьківщині та своєму народові Воїна, 24-річного уродженця селища Понорниця Погребця Ігоря Вікторовича.

Ігор народився 11 травня 2000 року в селищі міського типу Понорниця, де зростав і навчався. Після закінчення 9 класу вступив до Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій у місті Чернігів, потім продовжив навчання в Національному університеті «Чернігівська політехніка» за спеціальністю «автомобільна справа». Здобув освітній ступінь магістра в кінці 2023 року, вже перебувавши на службі.

Із 9 березня 2022 року наш земляк прийнятий на військову службу Чернігівським ОМТЦК і СП. На фронті старший солдат Ігор Погребець був начальником групи – командиром машини групи мостоукладників інженерно-саперного взводу танкового батальйону.

Молоде життя Захисника обірвалося 23 липня 2024 року в районі населеного пункту Сергіївка Покровського району Донецької області під час бою за Україну, її свободу та незалежність.

Михайло Крапивний народився 11 липня 1974 року у Кропивне Бахмацького району (нині Дмитрівська громада Ніжинського району). У 1989 році закінчив 9 класів загальноосвітньої школи в селі Велика Вісь. Після закінчення школи навчався у Козелецькому фаховому коледжі ветеринарної медицини. Працював у колгоспі в селі Вороб’їв Чернігівської області.

З 1992 року проходив строкову військову службу.

В умовах повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини. Був стрільцем у складі стрілецької роти.

Помер Михайло Крапивний 16 липня 2024 року від важких поранень, отриманих під час виконання бойового завдання на Донеччині. Провели його останню путь та поховали у селі Вороб’їв.

9 березня 2023 року в медичному закладі м. Дніпра внаслідок поранень, отриманих 28 лютого 2023 року під час виконання службових обов’язків, пов’язаних із захистом Батьківщини, в селі Серебрянка Бахмутського району Донецької області загинув наш земляк старший лейтенант Юрій Володимирович Клименко.

Народився Юрій 26 липня 1966 року у с. Сновське Щорського району Чернігівської області.

У 1981 році закінчив Сновську 8-річну школу. Потім Щорську середню школу №1. Після школи пішов навчатися в Хіміко-технологічний інститут у м. Дніпропетровськ.

Строкову військову службу проходив у НДР (Німецька Демократична Республіка).

Проживав і працював в м. Армянськ Автономна Республіка Крим. Після окупації Криму повернувся на малу Батьківщину в село Сновське.


Коментарі