Зробити неможливе: підприємець Петро Мокрій і пекарня "Смак"

Повномасштабне вторгнення негативно вплинуло на більшість підприємців, вдарило воно й по бізнесу Петра Мокрія. Пан Петро — знаний на Городнянщині підприємець, якому вдалось розвинути власну справу із невеличкого ритуального бюро в потужний виробничий комплекс, який нині виготовляє бетонні і металеві конструкції, здійснює всі види ремонтних робіт і ще багато чого. Одним з перспективних проєктів підприємця було відродження комплексу будівель старої лікарні «під лісом», та війна призупинила роботи майже на два роки.

Окрім економічних негараздів воєнного стану, пану Петру довелося напряму зіткнутися із наслідками війни. В результаті підриву ворожої колони вибухами знищило практично всі вікна в будівлях колишньої лікарні. Відновлював зруйноване підприємець власними силами і коштом. А нещодавно вирішив спробувати себе у новій сфері — випічці хліба і хлібобулочних виробів.

— Перші партії хліба почали реалізовувати на базі власного кафе «Смак». Вивчили попит, сформували асортимент, і всього за місяць маємо вже чимало постійних клієнтів. Люди, звичайно, ділилися враженнями від нашої випічки, тож місцеві підприємці — власники продуктових магазинів зацікавилися й запропонували нам співпрацю. Нині ми реалізовуємо свій хліб і хлібобулочні вироби у дев’яти магазинах міста і маємо на меті розширювати реалізацію, — розповів Петро Мокрій.

Сьогодні пекарня «Смак» пропонує три види хліба, сайку, плюшку, батон і кілька різновидів булочок, а ще — сухарики як солодкі, так і підсолені. Виробництво зручно розташувалось у просторому приміщенні колишньої лікарняної кухні. Працює тут команда з чотирьох досвідчених пекарів, а для своєчасної доставки хліба до магазинів підприємець придбав спеціальний автомобіль.

Перший вдалий пекарський досвід надихнув пана Петра на розвиток супутніх виробництв. Найближчим часом у пекарні встановлять тандир, в якому випікатимуть хліб за рецептами азійської та кавказької кухні — лаваші, хачапурі та інші. А ще тут буде автоматизоване виробництво справжнього домашнього печива, апаратуру для виробництва якого підприємець вже замовив.

Варто додати, що вся випічка виготовляється за традиційними рецептами, без використання будь-якої хімії. На старті проєкту команда пекарів однозначно відмовилась від розпушувачів, стабілізаторів, консервантів та інших не природніх речовин.

— Мені завжди хотілося мати на столі такий хліб, як колись у моєму дитинстві пекла бабуся у печі. Приємно, що наші пекарі підтримали цю мою ініціативу, тому печемо хліб так, як колись. Можливо, він не буде зберігатися занадто довго, проте навіщо зберігати хліб, якщо він смачний - його треба споживати з апетитом і смаком! — підкреслив пан Петро.

Особливу радість продукція нової пекарні принесла жителям лісового мікрорайону, тобто вулиці Лісової. Адже магазину тут давно нема, та й автобусного сполучення теж, а відстань до міста далеченька. Тепер свіжий хліб щодня печуть фактично «під боком», і тут таки його можна купити.

Петро Мокрій долає наявні кризи підприємництва, шукаючи нові підходи й випробовуючи нові галузі. Він має чимало цікавих задумів, про які поки що говорить неохоче. Проте принагідно пообіцяв нам про них розповісти – по мірі втілення в життя.

Джерело

Коментарі