Загиблі герої Чернігівщини: Сержан Микита. Помаз Юрій. Красильников Борис

Молодший сержант Микита Сержан народився 24 січня 2002 року в Чернігові. Закінчив школу №35 та вступив до Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту. Після навчання працював на будівництві. З перших днів повномасштабного вторгнення пішов служити. Був на посаді бойового медика стрілецької роти. Загинув 20 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Попрощалися з сержантом у Чернігові.

Юрій Помаз народився 21 лютого 1985 року у Сосниці.

З 1992 року по 2001 рік навчався у Сосницький гімназії. Закінчив Сосницький обліково-економічний фаховий коледж та Чернігівський державний інститут економіки і управління.

Працював діловодом відділу освіти, культури, молоді та спорту. Згодом обійняв посаду керівника Сосницького краєзнавчого музею ім. Ю. С. Виноградського. Був учасником ініціативної групи "Сосниччина туристична".

24 травня 2022 року Юрія Помаза мобілізували. Проходив службу в третьому відділі Корюківського РТЦК та СП, а в кінці 2022 року був направлений до військової частини А7105 на посаду старшого стрільця.

24 червня 2024 року директор Сосницького краєзнавчого музею ім. Ю. С. Виноградського Юрій Помаз загинув. Йому було 39 років.

Солдат Борис Красильников народився 16 березня 1980 року в місті Конотоп.

Закінчив місцеву школу №11, потім – професійно-технічне училище №4, де здобув спеціальність "Слюсар з ремонту рухомого складу".

Пройшов строкову військову службу у лавах Збройних сил України. Разом з родиною проживав у селі Халимонове. Працював на різних підприємствах.

Останнє місце роботи – пилорама в Конотопі.

До лав Збройних сил України долучився після повномасштабної війни. Був водієм-радіотелефоністом стрілецької роти. Загинув 21 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку.

Провели в останню путь та поховали Бориса в селі Мовчинів Ніжинського району.

Коментарі