Загиблі герої Чернігівщини: Кривонос Микола. Пірковський Роман. Паламарчук Володимир

Микола Миколайович КРИВОНОС народився 3 липня 1981 року в селі Махнівка (у 1927–2016 роках – Петрівка) Борзнянського району. У 1994 році закінчив Петрівську загальноосвітню школу, у 1996 році – Плисківську загальноосвітню школу, а згодом – Ніжинське училище за спеціальністю «водій-кранівник». Працював на різних роботах. Призваний до Збройних сил України у серпні 2014 року. Старший сержант, оператор-навідник бойової машини піхоти 169-го навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого. Брав участь у бойових діях проти російсько-терористичних угруповань під час оборони Дебальцевого. Демобілізований у серпні 2015 року. У 2016 році вступив на контрактну службу до 134-го окремого батальйону охорони та обслуговування. Трагічно загинув 17 січня 2017 року поблизу м. Чернігів. Похований у селі Махнівка Ніжинського району. Нагороджений відзнакою Начальника Генерального штабу Збройних сил України нагрудним знаком "Учасник АТО".

Солдат Роман Пірковський народився 5 липня 1992 року у місті Ніжин. В період з 1998 по 2007 роки навчався в школі, а після її закінчення пішов працювати.

У липні 2015 року вперше став на захист своєї країни. Брав участь в операції об'єднаних сил на сході України. Того ж року одружився і через рік повернувся додому, але не зміг залишатися в стороні й у червні 2018-го підписав контракт та продовжив військову службу на посаді сапера.

Після повномасштабного вторгнення РФ захищав рідне місто, а у лютому цього року долучився до складу одного з підрозділів військової частини А4010 та вирушив боронити східні кордони України. Загинув 10 червня 2023 року під час виконання бойового на Донеччині. Прощання з воїном відбулося в Ніжині у Соборі Всіх Святих. Поховали захисника на Мигалівському кладовищі.

Майор Володимир Паламарчук народився 25 грудня 1969 року в селі Кам'янка Житомирської області. Закінчив школу і пішов навчатися до автомобільного воєнного училища, потім проходив військову службу. У званні майора пішов на пенсію.

В перші дні повномасштабної війни повернувся до війська. Служив на посаді водія-електрика відділення.

Загинув 26 лютого 2022 року під час виконання бойового завдання з оборони Чернігівщини. Встановити особу воїна вдалося за результатами ДНК-експертизи.

Попрощалися з військовим у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".

Коментарі