Загиблі герої Чернігівщини: Журавський Віктор. Никифоренко Антон. Бушиленко Віталій

Сержант Віктор Журавський народився 4 січня 2000 року в Ніжині.

Навчався в Ніжинській школі Nº4. Далі навчався в Ніжинському професійному аграрному ліцеї, де здобув спеціальність "Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування".

Працював в охороні, потім працював в будівельній фірмі. В 2020 році підписав контракт зі ЗС України, брав участь в АТО. З початку повномасштабного вторгнення Віктор обороняв Київщину, потім Донеччину.

Він загинув 12 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Поховали Віктора 20 липня 2024 року в Ніжині.

Молодший сержант Антон Никифоренко народився 18 квітня 1987 року в селі Савинки Корюківського району.

Після закінчення місцевої школи вступив до Чернігівського радіо-механічного технікуму на спеціальність "Обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів". У 2008 році був призваний на строкову військову службу до лав Збройних сил України. У 2009 році, після закінчення навчання, почав працювати в Києві в охоронній фірмі.

У 2013 році одружився, повернувся до Корюківки, де продовжив працювати. У 2014 році брав участь в АТО. Повернувшись до цивільного життя працював за кордоном.

З жовтня 2022 року долучився до лав Збройних сил України. Був командиром протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки. 13 липня 2024 року під час виконання бойового завдання загинув на Донеччині. Поховали Антона 17 липня 2024 року на кладовищі в Корюківці.

На війні загину солдат Віталій Бушиленко, житель села Бригинці. Віталій народився 09 січня 1997 року у Києві. Виріс у багатодітній сім’ї.

У 2019 році чоловік започаткував власне підприємство, став приватним підприємцем у сфері торгівлі. Після повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав добровольчого загону самооборони в Києві, а в квітні 2024 року був призваний по мобілізації до лав Збройних Сил України.  Спочатку служив в 242 Центрі підготовки в Гончарівську Чернігівської області. Потім ніс військову службу у частині А4848 — 67-й окремій механізованій бригаді.

Виконував бойові завдання на посаді стрільця-помічника гранатометника 2 штурмового відділення 2 штурмового взводу 1 штурмової роти.

08 липня 2024 року в районі населеного пункту Новопокровка Запорізької області , під час виконання бойового завдання, воїн трагічно загинув.

У військового залишилась сім’я, дружина та син. 


Коментарі