Вбиті росією: Макаренко Михайло. Гніда Ніна

66-річний Михайло Макаренко загинув від обстрілу села Гущин Чернігівської області. 30 березня 2022 року він прийшов до будинку сестри дружини, коли туди влучив снаряд.

«Діти виїхали, а ми залишилися, сиділи в погребі. Потім чоловік відправив мене до Забарівки, я просила його теж їхати, але ж у нас господарство… Того дня він пішов до моєї сестри, вона поруч живе, й там був приліт. Сестра отримала поранення, а мій чоловік ввечері помер від втрати крові у Чернігівській обласній лікарні», – розповіла дружина Валентина.

Михайло Макаренко народився та все життя провів у рідному Гущині. 40 років працював на капроновому комбінаті пресувальником. Останнім часом був на пенсії, займався домашнім господарством. Разом із дружиною вирощував помідори, продавав на ринку, також тримав худобу.

«Ми прожили 30 років разом. Він був дуже добрий, навіть не можу передати наскільки… Працьовитий. До нього можна було завжди звернутися по допомогу», – додала Валентина Макаренко.

Поховали Михайла у селі Забарівка. У нього залишилися дружина, донька та сестра.

26 лютого 2022 року в Крупичполі на Чернігівщині російські військові застрелили 76-річну Ніну Гніду. 

Село в окупації не було, але через нього регулярно проходили колони ворожої техніки. Тоді російські військові стріляли по вікнах, парканах, будинках.

Ніна Гніда проживала в одному селі з донькою, однак того дня доньки вдома не було. Жінка якраз ховалася від обстрілів у будинку доньки. Потім вирішила йти додому. Пішла попід річкою Удай. Донька пригадує, що в той момент розмовляла з матір’ю по телефону, потім мати сказала, що вимикає телефон, бо почали стріляти, але донька навіть не здогадувалась, що стріляти почали по матері.  

Вона телефонувала матері весь вечір. Не додзвонившись, на ранок попросила колишнього чоловіка піти на берег подивитися. Там він її й знайшов. Кулі влучили в голову та ногу Ніни. 

Жінку поховали спочатку на городі, бо знову почала йти колона російських військових. Після звільнення області – перепоховали на кладовищі. 

Ніна Гніда була родом із Крупичполя. Після школи працювала нянею в дитсадку. А згодом – дояркою, тваринницею на свинофермі. 

У Ніни Гнідої залишилися донька, два сини й онуки.

Коментарі