Загиблі герої Чернігівщини: Трухан Дмитро. Лобов Петро. Шащук Олексій. Сергійко Вадим

Солдат Дмитро Трухан народився 19 квітня 1995 року у селі Держанівка Чернігівської області. Тут виріс, закінчив школу, а згодом опанував професію водія – тракториста у Ніжинському профтехучилищі. Працював механізатором на агропідприємстві. Після смерті батька проживав з мамою, бабусею та дідусем.

Після початку повномасштабної війни захищав Україну у складі одного з підрозділів військової частини А2582 на посаді навідника десантно-штурмового відділення. Загинув 21 вересня 2023 року під час мінометного обстрілу росіян на Запорізькому напрямку. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі села Держанівка Носівської громади.

2024 року на фасаді адмінбудівлі Держанівського старостинського округу відкрито меморіальну дошку.

Сержант Петро Лобов народився 28 червня 1994 року в селі Платонівка Носівської громади. Тут зростав, з восьми років виховувався у родині тітки. Навчався у Степовохутірській школі, далі працював. У 2014 році розпочав проходження строкової військової служби, після її закінчення підписав контракт і продовжив служити у лавах ЗСУ спочатку на Сумщині, а згодом разом з підрозділом вирушив на східні кордони країни.

Від 24 лютого 2022 року боронив Україну у складі одного з підрозділів військової частини А0409. Загинув 22 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі рідного села.

Солдат Олексій Шащук народився 23 лютого 2003 року. З 2014-го проживав у селі Прачі Борзнянської громади. Закінчив 9 класів місцевої школи. Навчався на слюсара та електрозварювальника в Ніжинському професійному аграрному ліцеї. Його закінчив у 2021 році.

У липні 2023 року долучився до лав ЗС України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А4626, був на посаді стрільця-снайпера.

Загинув 24 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині, внаслідок ворожого обстрілу.

Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі села Прачі Борзнянської громади.

Солдат Вадим Сергійко народився 26 січня 1986 року у Сновську. Закінчив у 2003 році Щорську районну гімназію, потім навчався у місцевому ПТУ №7 за спеціальністю "Бухгалтер".

Вищу освіту отримав у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого. Працював тренером-викладачем з вільної боротьби Щорської ДЮСШ "Колос" та в органах внутрішніх справ України.

У 2020 році обраний депутатом Сновської міської ради від політичної партії "Рідний дім". Вадим увійшов до складу постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

До 24-го лютого 2022 року працював помічником приватного нотаріуса у Сновську. У квітні 2022 року долучився до ЗСУ. З травня 2023 року ніс службу у складі одного з підрозділів військової частини А0693.

Загинув 23 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі малої батьківщини.

Нагороджений Орденом "За мужність" III ступеня (посмертно). 

Коментарі

Популярні публікації