Загиблі герої Чернігівщини: Борщ Вадим. Міщур Богдан. Шингирій Віталій

 Борщ Вадим Валентинович народився 16 березня 1977 року в селі Заудайка. З 1984 року навчався в Ічнянській гімназії імені Васильченка, яку закінчив у 1994 році з золотою медаллю.  В 1994 вступив до Київського аграрного університету Національної академії аграрних наук України за спеціальністю Фінанси та кредит, який закінчив у 1999р. Свою трудову діяльність Вадим розпочав в Національному банку "Україна". Потім працював на керівних посадах в банках міста Києва – Акціонерний комерційний банк «Альянс» та ТОВ «Український промисловий банк». Останнє місце роботи - ТОВ «Київська агропромислова компанія» на посаді заступника начальника фінансового відділу. З 2008 року проживав із сім’єю в селі Гоголів під Києвом.

Вадим завжди був відповідальним в роботі. Увесь вільний час, якого було не так багато, приділяв своїй родині, був прекрасним сім’янином.
19 травня 2022 року Вадим привіз свою сім’ю в Ічню, а сам в той же день пішов до військомату (РТЦК та СП) та вступив в ряди Збройних Сил України.
Після недовгого навчання служив у Президентському полку. Мав нагрудний знак від Міністра оборони. 
24 серпня 2023 року бригадним генералом 80 ОДШБ йому було вручено грамоту, а 31 серпня 2023 року старший лейтенант, доброволець, патріот Вадим Борщ загинув в районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області під час виконання бойового завдання внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу противником. Оборонця поховали 6 вересня за місцем проживання сім'ї в селі Гоголів Броварського району Київської області.
Міщур Богдан Анатолійович народився в селі Більче Рівненської області Демидівського району 30 липня 1994 року. Виховувався в багатодітній сім’ї. В 1995 році втратив тата.

У 2000 році пішов до школи в селі Більче, навчався там два роки, а потім перейшов до Малівської загально середньої школи. Після закінчення 9 класів поступив на навчання до вищого професійного училища № 25 смт. Демидівка на професію електрика. А згодом пішов працювати.
У 2015 році забрали на строкову службу в Чернігівську область смт Дружба. Де у 2016 році познайомився зі своєю дружиною. У 2021 році народилася донечка Владислава. У 2022 році 6 квітня був мобілізований.
Кілька місяців воїн вважався безвісти зниклим, надія до останнього жевріла в душах рідних та близьких…
Солдат Міщур Богдан Анатолійович, гранатометник механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону військової частини А4712 під час виконання бойового завдання, мужньо виконавши військовий обовʼязок, в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув 27 липня 2023 року біля населеного пункту Роботине, Пологівського району, Запорізької області.
Оборонця поховали за місцем проживання сім'ї в селі Більче на Рівненщині.

Шингирій Віталій Григорович народився 12 червня 1980 року в  с.Хаєнки. У 1987 року пішов до школи. З ранніх років під час літніх канікул працював у колгоспі.

Закінчив Хаєнківську 8-річну школу продовжив навчання у Ічнянському ПТУ, здобув фах тракториста, шофера. Протягом 2000-2001 року проходив службу в  лавах Збройних сил України. Згодом повернувся  працювати в колгосп – шофером, далі  охоронцем на аеродромі та с/г в  м. Ічня. 

У 2004 році одружився, а в 2005 році народилася донечка Марія.

24 липня 2019 року підписав контракт на військову службу в частину А1815. У 2020 році пішов захищати Україну. Гончарівськ потім  Донецьк на автомобілі Урал, підвозив БК до позицій. 

У березні 2022 року отримав важке поранення  під час оборони Чернігова. Після якого лікувався в самому Чернігові, потім у Києві. Проходив реабілітацію в Львівській області (Дрогобич). Після реабілітації продовжив службу в своїй військовій частині, далі  знову повернувся на  Донецьк.

27 серпня 2023 року стався інсульт, а після якого пройшов тривале лікування,  48 діб,  в лікарні Краматорська, Дніпра, Києва,  на жаль, без результату. 15 листопада 2023 року Віталій помер. Він був завжди усміхнений, енергійний, виконував будь-яку роботу, завжди допомагав у скрутну хвилину. Дуже любив свою родину. У Віталія залишилась дружина Наталія, доньки – Марія та  Анна,  мама – Ніна Василівна, брат - Володимир, сестра – Алла, Віталій дуже любив свого батька, який помер у 2021 році.

Коментарі

Популярні публікації