Загиблі герої Чернігівщини: Клубов Олег, Литвиненко Сергій. Гарбуз Віктор

Солдат Олег Клубов народився 1 серпня 1969 року. Проживав у селі Пелюхівка Ічнянської громади. 

У 2015-2016 роках брав участь в антитерористичній операції на Сході. Після повномасштабного вторгнення захищав Україну у складі одного з підрозділів військової частини А 1815, був на посаді розвідника взводу. 

Загинув 18 серпня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання на Донеччині. 

Попрощалися з воїном в Ічні, поховали на кладовищі у селі Пелюхівка.


1 вересня 2023 року Ніжин попрощався з Героєм, який віддав своє життя за Україну – Литвиненком Сергієм . Провести його в останню путь прийшли земляки, бойові побратимами, друзі, найближчі та найрідніші люди. Тепер він у Небесному Війську та буде тримати мирне небо.

Литвиненко Сергій Васильович народився 15 травня 1980 року в м. Ніжині. У 1999 році екстерном закінчив середню загальноосвітню школу №17. У травні 2001 року був призваний на строкову службу у в/ч А4503 м. Ніжина.

За час проходження служби зарекомендував себе з позитивної сторони. 2002 року Сергій був звільнений в запас. 1 вересня 2002 року вступив у Ніжинський державний університет ім. М. Гоголя. У 2007 року в цьому ж закладі отримав повну вищу освіту та здобув кваліфікацію вчителя історії і правознавства. У перший день повномасштабного вторгнення Сергій прийшов до місцевого територіального центру комплектування, щоб долучитися до своїх добровольців-земляків та зі зброєю в руках давати відсіч російським військовим. Був зарахований до списків особового складу в/ч 4674 3-го розвідувального відділення 2-го розвідувального взводу розвідувальної роти на посаду старший навідник гранатомета.

Загинув 15 серпня 2023 року в районі населеного пункту Роботине Запорізької області. У Сергія залишились батько, мати й брат. Поховали Героя у рідному Ніжині.

Старший лейтенант Віктор Гарбуз народився 9 березня 1986 року у Куликівці. Після закінчення школи здобував вищу освіту в Ніжинському агротехнічному інституті за спеціальністю "енергетика сільського господарства". Під час навчання в інституті додатково закінчив військову кафедру та отримав звання офіцера. З 2008 року працював у Куликівському ПАЛ викладачем спецдисциплін. 

У перший день повномасштабного вторгнення ворожих військ на території України добровільно став на її захист. Спочатку служив в роті охорони одного з відділів Чернігівського РТЦК та СП, протягом цього часу отримав чергове військове звання "старший лейтенант". Обороняв Чернігівщину, а у січні цього року долучився до одного з підрозділів військової частини А4784 на посаду заступника командира роти. 

Загинув 25 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання в Харківській області. 

Попрощалися та поховали військового у Куликівці.

Коментарі

Популярні публікації