Історії Воїнів: Дмитро Башкінцев

 23 березня чернігівець майор Дмитро Башкінцев отримав звання Героя України відповідно до Указу №174/2023 від 23 березня, який розміщений на сайті Офіційного інтернет-представництва президента України.

Офіцер Національної Гвардії України удостоєний високої нагороди: "За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” Башкінцеву Дмитру Олексійовичу – майору"

Нагороду вручив особисто Володимир Зеленський у п’ятницю 24 березня під час урочистостей з нагоди відзначення 9-ї річниці Національної гвардії України й випуску офіцерів Національної академії НГУ та Київського інституту НГУ. Тоді відбувся випуск 334 офіцерів, серед яких – 263 випускники Національної академії НГУ та 71 випускник Київського інституту НГУ.

Майор Башкінцев разом із групою побратимів виконав кілька важливих бойових завдань на Луганщині та Донеччині. Під час одного з боїв він евакуював пораненого з-під перехресного вогню ворога,   

Дмитро Башкінцев народився 11 травня 1988 року в Прилуцькому районі на Чернігівщині.

Був у національній команді України з багатоборства тілоохоронців. Виступав за фізкультурно-спортивне товариство «Динамо».

Коментарі

Популярні публікації