Загиблі герої Чернігівщини: Зінюк Олександр. Бабін Микола. Пономар Віталій

 ЗІНЮК Олександр Сергійович.

Народився 10 листопада 1968 року в м. Виборг, Ленінградської області.
В 1986 році закінчив середню загальноосвітню школу в м. Улан-Уде.
З 4 липня 1988 року по 5 вересня 1989 року проходив військову службу в ракетних військах СРСР.
17 червня 1992 року закінчив Чернігівський національний технологічний університет та здобув кваліфікацію інженер - механік.
З 13 червня 1994 року по 2002 рік проходив службу в СБУ де отримав звання старший лейтенант.
З 2002 року працював у ПАТ "Віват канцелярія" (водій) неодноразово отримував грамоти та подяки.
З 8 липня 2014 року почав службу в МВС в званні капітан, на посаді ст. інспектора взводу роти батальйону особового призначення УМВС "Чернігів".
З 2014 року брав участь в АТО. Ветеран АТО.
В 2019 р. вийшов у відставку, отримав звання «Майор» за сумлінне виконання поставлених задач, виводу цивільних та побратимів з зон обстрілів.
24 лютого 2022 року добровільно долучився до лав Збройних Сил України та став на захист нашої країни. Посаду водій-електрик радіостанції радіо-взводу роти зв'язку тилового пункту управління польового вузла зв'язку.
На жаль, Олександр Сергійович, загинув 26 лютого 2022 року біля с. Красне, Чернігівського району, захищаючи м. Чернігів.
Провели в останню путь Героя 20 квітня 2022 року, вшанувавши світлу пам'ять воїна та поховавши його на кладовищі «Яцево» в м. Чернігів.
Бабін Микола Миколайович
 народився 10 жовтня 1969 року. Закінчив Григорівську школу. Потім навчався фотографії в Чернігівському професійному училищі. До праці привчений змалку, адже до 18 років працював з батьком на машинно-тракторній станції. Після закінчення навчання в автошколі відслужив строкову службу, пройшов крізь пекло афганської війни.
Повернувся додому і так як дуже полюбляв працювати на землі, то допомагав батьку на пасіці. З 1993 року розпочав власну фермерську справу, яка виявилася доволі успішною.
З перших днів повномасштабного вторгнення орків на українську землю Микола Бабін вступив до місцевого добровольчого формування Бахмацької міської територіальної громади, що мало на меті вести розвідку за переміщенням та діями живої сили і техніки противника, а також налагоджувати зв’язки з місцевим населенням.
26 березня 2022 року, перебуваючи в складі розвідувальної групи, потрапив під обстріл ворога. Як справжній герой, Микола Бабін, викликавши вогонь на себе, загинув від куль рашистів. Його тіло було знайдено після звільнення окупованої ворогом території.


Коментарі

Популярні публікації