Загиблі герої Чернігівщини: Попов Василь. Крижановський Владислав. Гавриш Олексій

Солдат Попов Василь Олексійович народився 10 березня 1988 року у селі Іржавець, що на Прилуччині - тут навчався та проживав. Після початку повномасштабної війни чоловік потрапив до лав оборонців України. Службу ніс в одному з підрозділів військової частини А4438 на посаді навідника та разом з побратимами віддано боронив Батьківщину від ворожих окупаційних військ, даючи гідну відсіч загарбникам. 21 березня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу одного з населених пунктів Донеччини Попов Василь отимав поранення, які, на жаль, виявилися несумісними з життям. Попрощалися з воїном на його малій батьківщині, поховавши на кладовищі рідного села.

Крижановський Владислав Юрійович народився 23 травня 1998 року в селі Августівка. Закінчив 9-класів Дружбинської Загальноосвітньої школи. Вступив до ніжинського аграрного коледжу за спеціальністю інженер сільськогосподарських машин.  30 вересня 2017 року був призваний на військову службу за контрактом до ВЧ А-1479. А в 2018 році вступив до Харківського військового інституту танкових військ. З початком війни воював у Харкові, потім в Десні, Бахмут, Балаклея, знову Бахмут. Після виводу військової частини проходив службу в 169 НЦ смт Десна на посаді командира навчального взводу – викладачем навчальної роти навчального батальону. Одружений. Нагороджений медаллю за оборону України. 18 березня 2023 року під час несення військової служби трагічно обірвалося життя 24-річного офіцера ЗСУ. Поховали воїна в с.Августівка.

Гавриш Олексій Михайлович народився 27 березня 1988 року в селі Грабів. В 1994 р. пішов до 1 класу Будянської школи. Закінчив 9 класів. Два роки навчався в Ічнянському професійно-технічному училищі на кранівника. З 2005 р. проходив службу в армії у Донецьку, згодом підписав контракт. 3 роки працював у МВС України в Києві. 4 квітня 2022 року добровольцем став на захист нашої держави. Старший сержант, був кулеметником 3-го відділення 3-го взводу 3-ї стрілецької  роти 2-ї механізованого батальйону військової частини А4712.     

13 січня 2023 року під час виконання бойового завдання життя Олексія Гавриша трагічно обірвалося… 15 січня траурний мітинг відбувся на цвинтарі села Лучківка.

Коментарі

Популярні публікації