Загиблі герої Чернігівщини: Гарбуз Олександр. Лакоза Владислав. Пряхін Олександр

Солдат Олександр Гарбуз народився 31 липня 1988 року в Чернігові. Закінчив Чернігівську середню школу №3, далі навчався у професійно-технічному училищі, опанував фах "електромонтера по технічному обслуговуванню". Працював слюсарем з ремонту автомобілів, з часом відкрив власне СТО. Після цього протягом 12 років займався підприємницькою діяльністю.

У лютому 2022 року покинув свою справу та став на захист Чернігова. Після його деблокади у складі одного з підрозділів військової частини А1815 на посаді стрільця-санітара захищав східні кордони держави. Загинув 4 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з воїном в Чернігові в Катерининській церкві, поховали на кладовищі "Яцево".

У Новгород-Сіверській громаді попрощалися з вірним захисником  Лакозою Владиславом Вікторовичем. 

Владислав народився 28 квітня 1983 року. Справжній Воїн, він віддано захищав суверенітет і цілісність нашої рідної України, служачи прикордонником та воюючи поблизу Курахова в Донецькій області. Усього тиждень тому він повернувся додому на короткий відпочинок, щоб провести час з рідними, але невдовзі він покинув цей світ, серце нашого воїна перестало битися. Це нестерпний біль, невимовна втрата для родини Владислава Вікторовича та всіх, хто його знав. Висловлюємо найглибші співчуття його рідним та близьким. Вклоняємось перед мужністю нашого захисника, який вірно виконував свої обов’язки та гордо стояв пліч-о-пліч зі своїми бойовими побратимами. Хай його ім’я ввчно лунає зі славою, бо він назавжди лишиться справжнім Героєм для нас усіх», — йдеться у повідомленні. Вічна слава, вічна пам‘ять тобі, Воїне України!

Солдат Олександр Пряхін народився 12 березня 1981 року у родині військового. У 1987 році почав навчатися у Чернігівській середній школі №29, з часом закінчив здобувати середню освіту у ліцеї №16. Вступив до Чернігівського технікуму транспорту та компʼютерних технологій, де навчався на автослюсаря.

Працював за фахом у приватному підприємстві. Водночас розпочав навчання у НУ "Чернігівська політехніка" на менеджера. Після закінчення університету працював менеджером у магазині "Відень", а потім — у магазині "Епіцентр".

Після початку повномасштабної війни долучився до оборонців України. Був у складі одного з підрозділів військової частини А7105 на посаді розвідника-кулеметника.

Загинув у березні 2022 року під час виконання бойового завдання з оборони Чернігова поблизу села Лукашівка.

Протягом цього часу чоловік вважався зниклим безвісти, але його вдалося опізнати за допомогою ДНК-експертизі.

21 листопада рідні провели військового в останню путь у Катерининській церкві та поховали Олександра на кладовищі Яцево.

Коментарі

Популярні публікації