Скорботні жнива війни: Пилипчук Павло. Войтенко Сергій. Дурицький Денис

Чернігівщина знову має втрату – помер у розташуванні свого підрозділу наш земляк з Городнянської громади – боєць Павло Пилипчук.

Павло Пилипчук з 2006 року проходив службу за контрактом, у 2015-2016 роках воював в зоні АТО в Донецькій та Луганській областях.

Після повномасштабного вторгнення був призваний у квітні 2022 року до лав ЗСУ.



Сергій Войтенко закінчив школу в Коропі – загальноосвітню та музичну, Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв. Працював вчителем музики у Коропі, грав в духовому оркестрі. Талановитий музикант – освоїв різні інструменти. Працював на інших посадах.
В жовтні 2022 року призваний в Збройні Сили України. Воював, захищав Батьківщину. Не був помітний у Фейсбуці – перебував на нулі.
Недавно – поранення, важка контузія. МРТ показало значні проблеми зі здоров’ям. Заїкався після контузії… Подумки був там – в окопі, з товаришами, під обстрілом. Важко пережив загибель побратимів, у снах спілкувався з ними…
До рішення ВЛК проходив реабілітацію вдома.
… Трагічно загинув на березі Десни. Напевне, біг на виручку своїм хлопцям – у вісні. А там – круті береги. Похоронили героя в Радичеві з військовими почестями. Там могили рідних.

Рідні, близькі, друзі, представники влади та жителі громади попрощалися з померлим Захисником України Денисом Дурицьким.

Денис народився 3 травня 1989 року. Мешкав з родиною в Славутичі. Згодом сім’я переїхала до Мени.

Дениса мобілізували до лав ЗСУ. Солдат резерву взводу резерву солдатського складу військової частини А 4740.

Помер Денис у багатопрофільній Христинівській лікарні Уманського району Черкаської області 9 вересня 2023 року.

Коментарі

Популярні публікації