Загиблі герої Чернігівщини: Овчаренко Олександр. Овдій Ігор. Ковтун Костянтин

Солдат Олександр Овчаренко народився 26 грудня 1981 року в селищі Недригайлів Сумської області. У 2000 році закінчив Сумське ПТУ-16 та опанував фах "маляр, пічник, тинькар, плиточник". Працював у Києві будівельником. У 2007 році переїхав у село Євминка на Чернігівщину, де створив сім’ю.

У липні 2023 року став до лав оборонців. Захищав Україну у складі одного з підрозділів військової частини А4722. Був на посаді механіка-водія механізованого відділення.

Загинув Олександр 14 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Вдома залишилися дружина та двоє дітей.

Попрощалися та поховали військового на кладовищі села Євминка.

У Сновську 25 вересня прощалися з прикордонником Ігорем Овдієм, який загинув 28 березня 2022 року під час оборони Чернігова. Тоді вони з побратимами потрапили у засідку росіян.

Ігор Овдій народився 9 травня 1985 року у Сновську. У 2000 році закінчив місцеву школу №3, у 2003 році – ПТУ №7. Далі проходив строкову військову службу.

У 2005 році підписав контракт і служив у 105-му прикордонному загоні імені князя Володимира Великого. Учасник антитерористичніої операції на сході України.

Одружений, разом з дружиною виховували сина та доньку.

Траурний кортеж з тілом загиблого Героя живим коридором, стоячи на колінах, зустрічали жителі та гості громади. На площі Героїв Небесної Сотні у Сновську відбувся офіційний мітинг-прощання з воїном, де всі присутні вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.

21 березня 2024 року на будинку Сновського ліцею № 3 відкрито меморіальну дошку на честь загиблого героя.

У боях на Донеччині загинув 21-річний нацгвардієць Костянтин Ковтун із міста Ніжин Чернігівської області. У свої молоді роки захисник уже командував розвідвзводом.

Воїн Костянтин Григорович Ковтун, 06.06.2002 року народження, мав молодше офіцерське звання – лейтенант.

Він служив у штурмовій бригаді "Буревій" Національної гвардії України. На війні був командиром розвідувального взводу одного з батальйонів особливого призначення бригади.

Життя захисника обірвалося 24 вересня під час виконання бойового завдання на території Донецької області.

Костянтин – син голови Ніжинської військової адміністрації Григорія Ковтуна. У відомстві висловили щирі співчуття всій родині чиновника з приводу непоправної втрати.

"Ще декілька днів тому ми з Григорієм Костянтиновичем говорили і готували гостинці, передачу на передову для підрозділу Кості. Він запитував: "А чи їдуть туди ваші волонтери?" Так, звичайно! Гостинці поїдуть, але Костянтин їх уже не отримає. Кожна мить для наших воїнів – це несподіванки, і ризик втратити найцінніше – життя і здоров'я... Затамуйте подих, прошепочіть молитву, і вклоніться перед Героєм! Рідним сердечні співчуття!" – написала у Facebook Дарія Якубів.

Коментарі

Популярні публікації