Загиблі герої Чернігівщини: Черковський Максим. Галат Сергій. Гриненко Денис

Солдат Максим Черковський народився 18 вересня 1987 року. Закінчив Курінську загальноосвітню школу, а потім — Ніжинський аграрний інститут за спеціальністю "менеджмент та маркетинг". Працював на різних роботах, займався спортом. У червні цього року став до лав ЗСУ. Службу проходив у складі одного з підрозділів військової частини А4350 на посаді навідника аеромобільного відділення.

Від 14 серпня 2023 року вважався безвісти зниклим в ході виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Рідні та близькі попрощалися з ним та поховали на кладовищі села Курінь Бахмацької громади.
Сержант Сергій Галат народився 13 лютого 1988 року в місті Бахмачі. Навчався в місцевій ЗОШ № 5. Потім опанував спеціальність "автослюсаря" у Сосницькому професійно-технічному училищі. Далі – строкова служба в ЗСУ. Після повернення працював охоронцем у місті Києві, а також — у будівельних магазинах міста. Після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну став на захист Батьківщини.
З березня 2022 року боронив Україну у складі одного з підрозділів військової частини А1302 на посаді старшого стрільця-оператора. Загинув 28 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі Бахмача.
Старший солдат Денис Гриненко народився 1 березня у 1996 році в місті Бахмачі. Закінчив місцеву школу. Потім навчався у Конотопі, де отримав спеціальність "електрогазозварювальник". Працював у місті Бахмачі - в ППО Пасажирського вагонного депо ст. Бахмач професійної спілки залізничників і транспортних будівельників України. Потім - на приватних підприємствах. проходив строкову службу в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді м. Житомир. був мобілізований 9 березня 2022 року. Захищав Батьківщину у складі одного з підрозділів військової частини А1815 на посаді номера обслуги протитанкового взводу. Охороняв українсько-білоруський кордон, згодом захищав Україну на Донецькому напрямку. 
Загинув воїн 19 травня 2023 року під час оборони України від російських військ в районі населеного пункту Красногорівка Покровського району на Донеччині. Денис був сильною, доброю, щирою людиною, надійним побратимом. Без батька залишився маленький син.
Поховали воїна у Бахмачі.

Коментарі

Популярні публікації