Загиблі герої Чернігівщини: Юзьков Андрій. Власенко Олександр. Фелюст Михайло. Шматок Сергій

8 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання, захищаючи місцеву громаду, загинув прикордонник, солдат Андрій Юзьков.

Андрій Юзьков народився 6 грудня 1994 в місті Шепетівка Хмельницької області. Навчався в Шепетівській Гімназії №4, після завершення школи, одразу пішов до строкової служби у ДШВ, в період з 2016 по 2018 він брав участь у бойових діях в рамках Антитерористичної операції.

Андрій був справжнім героєм, який воював за наше мирне життя, за щасливе майбутнє своєї родини, за незалежність України. Ми пам'ятатимемо його жертву та славу як Героя-Захисника, який пожертвував власним життям за нашу країну.

 «Над­зви­чай­но світ­лий, доб­рий, щи­рий… Та­ким був ви­пус­кник Ше­пе­тівсь­кої гім­на­зії № 4 Ан­дрій Юзь­ков! На жаль, був… во­гонь жит­тя рап­то­во згас, пе­чаль і сму­ток сер­це ра­нять, низь­кий ук­лін то­бі, Ан­дрій, від нас… і не­за­бут­ня світ­ла пам’ять», — на­пи­са­ла Люд­ми­ла Піс­трю­га, ди­рек­торка гім­на­зії.

Молодший сержант Олександр Власенко народився 10 січня 1993 року в селі Киїнка Чернігівського району. Середню освіту здобував у школі в Бобровиці. Після закінчення дев'ятого класу, у 2009 році вступив до Київського електромеханічного технікуму імені Островського, де у 2012 році опанував спеціальність механіка залізничного транспорту. У 2013-2014 роках проходив службу за мобілізацією. Після демобілізації працював старшим механіком СЦБ залізничної станції Дарниця в АТ "Укрзалізниця". Під час роботи заочно здобував вищу освіту в Українському державному університеті залізничного транспорту в місті Харків.

З 2019 року працював в торговельній мережі магазинів "Епіцентр", був на посаді механіка з обслуговування виробничого устаткування.

28 квітня 2022 року, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А1962.

Загинув 24 червня 2022 року під час виконання бойового завдання на Херсонському напрямку. З того часу вважався зниклим безвісти. Поховали Олександра на кладовищі в Бобровиці.

Солдат Михайло Фелюст народився 27 грудня 2001 року в Чернігові. З восьми років займався у спортивному клубі "Білий вітер". Закінчив дев'ять класів Чернігівського колегіуму №11, далі вступив до Фахового коледжу транспорту та комп'ютерних технологій при ЧНТУ. Після його закінчення працював електриком дільниці будівельної компанії "Атлант" у Києві.
У лютому 2023 року підписав контракт та долучився до лав ЗСУ. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А2120, був на посаді командира першого аеромобільного відділення. Брав участь у боях під Кремінною, Сіверським та Білогорівкою. Загинув 6 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининському храмі, поховали на кладовищі в Ялівщині.

Сержант Сергій Шматок народився 18 червня 1983 року в селі Любечанинів Чернігівського району. В 1998 році закінчив місцеву школу та здобув середню освіту. З 14 листопада 2001 року по 25 квітня 2003 проходив строкову військову службу. З березня 2015 року по квітень 2016 року проходив військову службу за частковою мобілізацією. У березні цього року знову став до лав оборонців. Захищав Україну у складі одного з підрозділів військової частини А0222, був на посаді командира протитанкового відділення. Загинув 8 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині внаслідок ворожого мінометно-артилерійського обстрілу. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі малої батьківщини.





Коментарі

Популярні публікації