Загиблі герої Чернігівщини: Радченко Сергій. Полівода Олександр. Тевкун Максим

9 листопада 2023 року Ніжин попрощався з Героєм – Сергієм Радченком. Провести його в останню путь прийшли земляки, бойові побратимами, друзі, найближчі та найрідніші люди.

Народився Сергій 4 серпня 1991 року в сім’ї військовослужбовця у м. Шимкент (Республіка Казахстан). У 1998 — 2009 роках навчався в школі №3 м. Ніжина. У 2010 році проходив строкову військову службу у м.Чернігів.

У 2011 році вступив до Чернігівського коледжу економіки та технологій.
У 2021 році брав участь в Операції об’єднаних сил на сході, мав статус учасника бойових дій. 
Після повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт і до останнього дня захищав Батьківщину.

Був одружений, без батька залишилися двоє синів.

"Він мріяв про Перемогу, про щасливе життя його синів у вільній від ненависного ворога Україні. Саме тому добровельцем пішов на захист нас з вами, нашого сну та спокою, наших мрій та сподівань", - написала вчителька Сергія Людмила Приходько.

 Служив Сергій Радченко у 117 бригаді, у Запорізькій області. 3 листопада росіяни обстріляли 26 населених пунктів, саме під час цих страшних подій він загинув.

"Була класним керівником Сергія сім років, виховувала, навчала, мріяла, що в нього й усіх моїх учнів буде прекрасне майбутнє... Він був надійним, самостійним, гарним другом, чудовим футболістом шкільної команди. Сергій завжди вмів бути вдячним, часто заходив у школу, на зустрічі випускників....Завжди з квітами й теплими словами...", - згадує педагогиня.

Головний сержант Олександр Полівода народився 28 серпня 1972 року у селі Вовчок Козелецької громади. Навчався в місцевій 8-річній школі, у 1987 році вступив до середнього професійно-технічного училища №18 у Чернігові, який закінчив у 1990 році.

Протягом 1990-1992 років проходив військову службу, а у 2015-му та 2016-му роках брав безпосередню участь в антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

З початком повномасштабної війни за власним бажанням став на захист України. Був у складі одного з підрозділів військової частини А1815 на посаді "старший стрілець".

Загинув 13 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Протягом цього часу він вважався зниклим безвісти.

14 листопада рідні та близькі нарешті змогли попрощатися з ним та поховали військового на місцевому кладовищі у рідному селі.

Молодший лейтенант Максим Тевкун народився 19 січня 1981 року в селі Зайці Чернігівського району. У 1998 році закінчив Михайло-Коцюбинську середню школу, після чого вступив на навчання до Чернігівського державного інституту економіки та управління. У 2003 році закінчив інститут та отримав повну вищу освіту за спеціальністю "землевпорядкування та кадастр".

Протягом 2003-2004 років проходив військову службу в лавах ЗСУ. Далі працював за спеціальністю в державних органах виконавчої влади, приватних організаціях. У 2010 році закінчив приватний ВНЗ — Інститут землевпорядкування та інформаційних технологій при Національному авіаційному університеті, отримав повну вищу освіту за спеціальністю "геодезія" та здобув кваліфікацію "інженер-геодезист".

Був Почесним донором України, нагороджений відзнакою Президента України "За оборону України".

У 2023 році захищав Україну у складі одного з підрозділів військової частини А2167.

Загинув 08 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися з військовим у Чернігові в Катерининській церкві та поховали на кладовищі Яцево.

Коментарі

Популярні публікації