Загиблі герої Чернігівщини: Максименко Михайло. Мозоль Владислав. Борисенко Петро

Солдат Михайло Максименко народився 12 квітня 1984 року у Києві. У 2013-му році разом з батьками переїхав на Чернігівщину - до села Савин, Козелецька громада.

До початку повномастабної війни Михайло працював у Броварах, але восени 2022 року долучився до лав Захисників Батьківщини. Службу ніс у військовій частині А1815.

23 січня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання на Донеччині Михайло Максименко загинув.

Попрощалися з воїном у селі Савин, поховали його на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишилась мати та двоє синів.

Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Солдат Владислав Мозоль народився 4 липня 1982 року в Чернігові. У 1999 році закінчив місцеву СЗОШ №12, а у 2000 році - ПТУ №15, після чого розпочав проходження строкової військової служби.

До повномасштабної війни працював електриком на приватному підприємстві, а після подій 24-го лютого полишив цивільне життя та долучився до лав Захисників України. Службу ніс у військовій частині А0693 на посаді навідника кулеметного відділення.

20 січня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Спірне на Донеччині Владислав Мозоль загинув.

Попрощалися з земляком у Чернігові в Катерининській церкві, поховалии його на кладовищі "Яцево".

Петро Борисенко народився 2 травня 2002 року в селі Костирів. Після закінчення місцевої школи вступив до Сосницького професійного аграрного ліцею, де у 2020 році опанував спеціальностями "тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва", "слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування", "водій автотранспортних засобів". Після цього чоловік почав проходити строкову військову службу.

З початком повномасштабного вторгнення РФ він повернувся у військо та почав служити у військовій частині А4574.

Загинув боєць 18 січня 2023 року під час бойових дій поблизу населеного пункту Кліщіївка на Донеччині.

Поховали чоловіка на місцевому кладовищі в селі Костирів.

Коментарі

Популярні публікації