Загиблі герої Чернігівщини: Павелко Валерій. Рибачик Владислав. Бандровський Олександр. Мінков Іван

Матрос Валерій Павелко народився 27 червня 1987 року в селі Іржавець на Ічнянщині.

Після школи опанував фах "слюсар-електрик". Працював в одному з продуктових магазинів. Після початку повномасштабної війни боронив Батьківщину у складі одного з підрозділів військової частини А4635 на посаді навідника.

17 травня 2023 року пішов захищати Україну під час повномасштабного вторгнення РФ. Загинув 6 серпня 2023 року під час бойового зіткнення з російськими військами на Донеччині.

Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві. Поховали на кладовищі у Михайло-Коцюбинському.

Владислав Рибачик з Полтавщини загинув 24 лютого 2022 року під час оборони Чернігова. 

Народився 15 серпня 2000 року у селі Бугаївка Кременчуцького району. Завжди мріяв бути військовим. 2017-го року закінчив місцеву школу.

Старший сержант Владислав Рибачик призваний Кременчуцьким об’єднаним міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. 

22-річний проходив службу за контрактом у першій танковій бригаді у селищу Гончарівське Чернігівської області.

Народився 15 серпня 2000 року у селі Бугаївка Кременчуцького району. Завжди мріяв бути військовим. 

У нього залишилися мати, дві сестри та два брати.

На війні загинув 22-річний дрогобичанин Олександр Бандровський. Він був лейтенантом військової служби, заступником командира навчальної роти, контрактником ЗСУ.

Олександр народився в Дрогобичі, проживав у Дрогобичі та Дережичах, згодом здобув військову освіту. Він закінчив Київський військовий ліцей імені Богуна  та Національну академію сухопутних військ у Львові. Загинув 24 лютого 2022 року біля Чернігова, під час ворожих атак та спроб захоплення українських територій московським загарбником.

Іван Мінков загинув 26 лютого 2022 року у місті Чернігів під час артилерійського обстрілу, хоробрий, мужній воїн віддав життя за цілісність України. Указом Президента України Герою присвоєно Орден за мужність III ступеню посмертно.

“Він був справжнім воїном,  відважним та мужнім. До останнього життєвого подиху боровся за свободу, за вільну  та  незалежну Батьківщину, за наше щасливе майбутнє”

"6 жовтня на сесії Криничненської сільської ради, голова ради та депутати прийняли рішення перейменувати вулицю Лікарняна на честь загиблого Івана Мінкова", — йдеться в повідомленні голови сільради.

Коментарі

Популярні публікації