Хроніки вторгнення 2022 року: 28 лютого

Вночі 28.02.2022 о 02:45 (за іншими даними о 01:20) у житловий будинок у центрі Чернігова влучила ракета
. Як повідомляє ДСНС, вночі місто обстрілювали з певним інтервалом по одній точці. Внаслідок цього снаряд влучив у фундамент п’ятиповерхового житлового будинку по вул. Реміснича, загорілися дві квартири на першому й Фото                                                            другому поверхах. Пожежу ліквідували. 

28.02.2022 (о 02 год. 09 хв.)  снаряд влучив у магазин на Центральному ринку по вул. Ринкова м. Чернігова. Пожежу ліквідували, повідомили в ДСНС.

28.02.2022 (о 02 год. 24 хв.) снаряд пошкодив будівлю дитячого садка по вул. Реміснича м. Чернігова. Є інформація про постраждалу внаслідок цих обстрілів жінку, травми незначні.

Вночі 28.02.2022 під Черніговом обстріляли зі ”Смерчів” та ”Градів” приміські

села. Найбільше постраждали Киїнка й Павлівка. За даними оперативного командування ”Північ”, російська армія використала касетні боєприпаси. Постраждали десятки будинків, деякі – зруйновані повністю. Під час обстрілу загинуло троє поліцейських, 16 поранені. Наявна інформація про гибель 14 цивільних осіб.

28.02.2022 о 13.00 внаслідок артилерійського обстрілу зруйновано приватне домогосподарство. Виявлено 13 воронок від снарядів, 1 нерозірваний касетний снаряд.

У результаті артилерійського обстрілу с. Новоселівка, що під Черніговом, загинуло 6 цивільних осіб.

У результаті артилерійського обстрілу с. Красне, що поблизу Чернігова, загинуло 8 цивільних осіб.

28.02.2022 близько 12.00 протягом 20 хвилин інтенсивно обстрілювали вулиці Бєлова, Рокосовського, Доценка й Пухова м. Чернігів. Внаслідок обстрілу виникла масштабна пожежа в районі гіпермаркету “Епіцентр” – магазин повністю знищено.

Обстріляно територію Чернігівської ТЕЦ.

Увечері 28.02.2022 голова Чернігівської ОВА повідомив, що окупаційні війська виганяють мешканців з їхніх власних будинків у селищі Седнів.

Голова Чернігівської ОВА повідомив про те, що російські військові ставлять жінок і дітей як живий щит у колону своєї техніки у селищі

Фото: Сергій Ткаченко              Михайло-Коцюбинське. 

Троє братів потрапили у полон до росіян після окупації села Довжик Чернігівського району, три доби їх допитували та розстріляли. Одному з них вдалося вижити. Після звільнення села могилу розшукали, там було вже два тіла. У чоловіків були зв’язані ноги та руки та вогнепальні поранення в голову. Ворожі війська проходили селом з 28.02.2022. У Довжику були росіяни й кадирівці.

28 лютого у Новій Басані російські солдати пострілом у голову вбили місцевого жителя, віком приблизно 40 років, коли той проходив повз їхній блокпост. Тіло загиблого лежало там протягом місяця, бо російські військові не дозволяли батькам забрати його.

28 лютого близько 18:00 російські війська увійшли в село Левковичі і розстріляли в центрі чотирьох чоловіків. Мешканці розповіли, що чоловіки були беззбройними і що кожен отримав множинні кульові поранення.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення й 

уточнення):

убито – щонайменше 28 цивільних осіб і 3 поліцейських;

поранено цивільних – щонайменше 18 людей;

пошкоджено – не менше 10 об’єктів (серед них – ДНЗ, ТЕЦ, гіпермаркет “Епіцентр”).

Протягом доби на території області ліквідовано 7 пожеж, із них 6 – внаслідок обстрілів у житловому секторі.

Джерело



Фото: Сергій Ткаченко

Коментарі

Популярні публікації