Загиблі герої Чернігівщини: Бутенко Сергій. Кебкало Сергій. Кононенко Олександр

Бутенко Сергій Володимирович народився 10 жовтня 1975 року. Після закінчення школи був направлений військкоматом до автомобільної школи м. Ніжина. Навчався за програмою «водій-механік із правом управління транспортними засобами».  У 1993 році був призваний до лав Української армії на строкову службу. У 1994 році був демобілізований. 

У 1995 році навчався у Чернігівському ПТУ №18. Здобув професію плиточника. Працював будівельником.  

У 2022 році з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист рідного міста в складі тероборони. У квітні 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ. В останні місяці перебував на передовій, де й загинув 10 січня 2024 року. У Сергія залишилися дружина та 13-річний син.

17 січня 2024 року Ніжин прощався з Героєм, який білим янголом повернувся додому на щиті – Сергієм Кебкалом. Провести його в останню путь прийшли земляки, бойові побратими, друзі, найближчі та найрідніші люди. Втрати найкращих українських синів назавжди закарбовуються в пам’яті та стають дуже гіркими спогадами про війну. Світла пам’ять про справжнього патріота, українського воїна, який віддав своє життя, захищаючи нас і мирне українське небо, назавжди залишиться і збережеться в серцях тих, хто знав, любив і поважав Сергія.

Народився Сергій 15 жовтня 1986 року в с. Дослідне Носівського району. Із 1993 року навчався в Червонопартизанській школі №3. У 2002 році вступив до Київського технікуму електронних приладів, який закінчив у 2005 році. У 2007 році навчався у Нікопольському економічному університеті, який успішно закінчив у 2009 році. Після закінчення університету працював економістом у будівельній організації «Будсоцсервіс».

На час повномасштабного вторгнення працював у Данії. У квітні повернувся та добровільно пішов до Ніжинського військкомату, звідки був направлений до ВЧ А2622. Отримав статус учасника бойових дій, захищав східні кордони України.

Сергій був добрим, чуйним, відповідальним, завжди готовим прийти на допомогу. У пам’яті дружини та двох доньок Сергій залишиться люблячим чоловіком і турботливим батьком. Поховали Героя в Ніжині на Алеї Слави.

Старший сержант Олександр Кононенко народився 8 березня 1992 року в Городні. Закінчив Чернігівське ВПУ за спеціальністю "Агент комерційних послуг".

Протягом 2012-2013 років проходив строкову військову службу, а з 2013 по 2018 роки — військову службу за контрактом. Брав участь в АТО. У квітні 2022 року долучився до лав ЗСУ. Був на посаді головного сержанта механізованого відділення одного з підрозділів військової частини А4723.

Загинув 03.09.2023 року під час виконання бойового завдання на Харківщині. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі в Городні.

Коментарі

Популярні публікації