Загиблі герої Чернігівщини: Рухменьов Олександр. Звір Володимир. Бибик Олександр

Під час виконання бойового завдання в бою за суверенітет і незалежність нашої держави загинув чернігівець Рухменьов Олександр Андрійович — головний сержант-командир танка 1-го танкового взводу 1-ї танкової роти танкового батальйону 54-ї Окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. 

За освітою був істориком-українознавцем, а за покликанням — Захисником. Усе своє свідоме життя Олександр горів військовою справою — спершу була строкова служба, потім він став прикордонником. У 2015 його призвали за мобілізацією в зону проведення антитерористичної операції, де він долучився до танкових військ.

Із 2015 року Олександр боронив Україну на сході у складі 54-ї ОМБр. Загинув під час повномасштабного вторгнення на Донеччині, в бою на Волноваському напрямку. 

В Олександра залишилися дружина, дочка та мати.

У боях на Донеччині, захищаючи Україну та її незалежність, загинув боєць 
села Воля-Висоцька Володимир Звір. Йому було 28 років.

Боєць був учасником бойових дій ще в АТО. З перших днів повномасштабної війни, у лютому 2022 року, знову став на захист України. Служив у Чернігівському прикордонному загоні.

23 вересня 2023 року на центральній площі попрощалися з загиблим Володимиром Звіром. Далі кортеж вирушив до його дому у Волі-Висоцькій та храму Архистратига Михаїла, де відбувся чин похорону. У Героя залишилися батьки та два брати. 23 вересня оголосили Днем жалоби у Жовківській громаді. Нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Життя Олександра Бибика обірвалося на Донеччині внаслідок ворожого мінометного обстрілу. Воїн дістав несумісне з життям поранення. Захисник народився 2 листопада 1990 року у селі Березова Рудка. У 1996-2005 роках навчався в місцевій школі. Закінчивши 9 класів, вступив до Березоворудського аграрного технікуму. Продовжив навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. У 2012-2013 роках Олександр Бибик проходив строкову службу у Збройних Силах України. Опісля 3 роки працював у органах внутрішніх справ. У 2015 році брав участь в антитерористичної операції на Донеччині. 24 лютого 2022 року воїна вдруге призвали захищати Україну. На початку повномасштабної війни він боронив Київ, з травня 2022 року – Чернігівський кордон. Згодом воював на Харківському напрямку. У війську сержант Олександр Бибик служив на посаді інспектора прикордонної служби 2 категорії – оператора безпілотних авіаційних комплексів у складі 105 прикордонного загону імені князя Володимира ВеликогоЖиття воїна обірвалося 18 жовтня 2023 року в районі Єлизаветівки на Донеччині.

Нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Коментарі

Популярні публікації