Загиблі герої Чернігівщини: Савосін Ярослав. Коваленко Олексій. Сокоринський Олексій

Солдат Ярослав Савосін народився 19 серпня 1982 року у Прилуках. Закінчив середню школу №6. Навчався в Ніжинському професійному училищі за спеціальністю "електромеханік побутової техніки".

Проходив строкову військову службу, працював у Києві та Прилуках. У вересні 2023-го долучився до лав ЗСУ. Був на посаді старшого стрільця.

Загинув 2 лютого 2024 року в бою на Донеччині. Попрощалися в Прилуках, поховали на місцевому кладовищі.

Солдат Олексій Коваленко народився 24 жовтня 1999 року у Чернігові. Дитинство часто проводив у бабусі в селі Галиця на Ніжинщині. 2005-2016 роки навчався у Чернігові в школі №14, далі у Чернігівському державному професійному будівельному ліцеї.

Працював маляром-штукатурником на будівництві. У жовтні 2023 року долучився до лав ЗСУ. Пройшов підготовку у Польщі.

Загинув 21 січня 2024 року у бою на Харківщині. Попрощалися та поховали в селі Галиця.

Солдат Олексій Сокоринський народився 6 липня 1993 року в Чернігові. Закінчив Чернігівський ліцей №32, а після нього — Чернігівський професійний будівельний ліцей, де опанував фах "тинькар, лицювальник-плиточник, маляр".

У 2015-2016 роках проходив строкову військову службу, брав участь в АТО. Останнє місце роботи — АТ "Чернігівобленерго". З перших днів повномасштабного вторгнення боронив Чернігів у складі одного з підрозділів військової частини А1815, далі вирушив на Донеччину.

Біля Катерининського собору військового живим коридором провели друзі та побратими.

Товариш, з яким Олексій Сокоринський дружив понад 15 років, розповів: чоловік мобілізувався до лав армії у перший день широкомасштабного вторгнення.

"Він відважно пішов на початку війни. Коли ще було АТО, він також був на війні з батьком. І на початку повномасштабної війни також пішов з батьком, батько загинув. У нього залишилась дружина, синочок маленький два рочки, і дружина вагітна ось-ось повинна народити", — каже Микита Калюжний.

 Загинув військовий 21 липня 2023 року у бою на Запорізькому напрямку. Представник військової частини сказав, що Олексій Сокоринський загинув під час виконання бойового завдання і майже пів року тривала процедура ідентифікації тіла загиблого. Зараз його повернули до Чернігова, де поховали на кладовищі "Яцево".

Батько Олексія — Ігор Сокоринський, який до повномасштабного вторгнення очолював міську та обласну спілки пасічників, загинув у грудні 2022 року біля Бахмута.

Коментарі

Популярні публікації