Загиблі герої Чернігівщини: Ільчук Олексій. Корж Роман. Тихомиров Олексій

Солдат Олексій Ільчук народився 4 червня 2001 року у Ніжині. У 2007 році почав навчатися до місцевої ЗОШ №7, з дитинства займався бальними танцями. У 2010 році вступив до музичної школи, навчався грі на фортепіано, разом з тим відвідував гурток самбо.

Після закінчення 8 класів школи вступив до музичного коледжу імені Ревуцького у Чернігові, де продовжив вдосконалювати навички гри на фортепіано. Після успішного закінчення коледжу навчався у Ніжинському державному університеті на історико-юридичному факультеті.

На ІІІ курсі навчання не зміг лишитися осторонь та за власним бажанням долучився до лав ЗС України. Боронив Україну у складі одного з підрозділів військової частини А0284.

Загинув 23 січня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі Ніжина.

Роман Корж народився 19 липня 1984 року, жив у селі Вертіївка. Він пройшов шлях від юності до визначного моменту свого життя, закінчивши школу й здобувши освіту в енергетичному технікумі. Хлопець був обдарованим студентом, відданою і справжньою людиною, мав добре серце. 

Роман вирішив служити своїй рідній країні. Цей вибір – вступити до Збройних Сил України – був виявом його беззавітної любові до Батьківщини та готовності захищати її від будь-яких загроз. Він героїчно і відважно вистояв на передовій, усвідомлюючи відповідальність за захист своєї нації. Зі зброєю в руках він вступив у важку боротьбу, захищаючи нашу країну від ворогів. Його вольовий дух і безстрашна сила вражають і залишаться в пам’яті як величезний внесок у безпеку та свободу України. 

Роман Корж поклав своє життя на олтар захисту України, і його героїзм завжди буде світлом для нас. Він залишиться в наших серцях як справжній воїн і взірець справжнього патріотизму. Нехай його душа спочиває з миром, а його вчинки завжди будуть джерелом натхнення для нас у подальших випробуваннях. Поховали воїна 3 лютого 2024 року у Ніжині.

Олексій Тихомиров жив у Старому Білоусі біля Чернігова. Олексій Тихомиров, маючи військовий досвід, з початком повномасштабної агресії, без вагань приєднався до 119 окремої бригади. 14 березня 2022 року, захищаючи рідний Чернігів, загинув під час бою з ДРГ противника. Нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеню».

Його дружина Раїса вирішила подарувати побратимам дрон.

Її чоловік воював у складі 119 окремої бригади територіальної оборони – саме для цього підрозділу вона й придбала власним коштом дрон.   
Вона так пояснює свої мотиви: «Кожного разу ти дивишся новини, і бачиш, що хлопцям потрібно то одяг, то дрони, то ще щось. На той момент мені чомусь здалося, що ось так я допоможу людям. Можливо, воно допоможе зберегти життя комусь»

Коментарі

Популярні публікації