Загиблі герої Чернігівщини: Науменко Максим. Стрішко Михайло. Зайчук Василь

Максим Олегович Науменко (відомий в Ужгороді також як "Діджей") народився 24 грудня 1978 року в Донецьку. У 2014 році, з початком бойових дій росії проти України, переїхав із родиною до Ужгорода і став активним учасником як музичного, так і громадського життя міста. Серед ужгородців він знайшов чимало друзів, адже мав відкриту, щиру і позитивну вдачу, – кажуть про нього близькі й колеги.

На початку повномасштабного вторгнення росії Максим Науменко взяв до рук зброю і став на захист України у лавах ДПСУ. Служив у 105-му Чернігівському прикордонному загоні імені князя Володимира Великого.

Залишаючись до кінця вірним військовій присязі, захищаючи державу від російських окупантів, Максим Науменко загинув 11 жовтня 2023 року на Донеччині.

Бойові побратими-прикордонники знали Максима вірним та надійним товаришем, завжди готовим прийти на допомогу, сміливим і рішучим. Таким він залишиться у їхній пам’яті – справжнім Героєм, який віддав своє життя за незалежність України.

«Максим був такою людиною, що його пам'ятатимуть навіть ті, хто знав його один день. Мені пощастило знати його 1,5 роки. Я пам'ятатиму його щирість, таку доброту, яку нечасто зустрічала, завзятість у будь-якій справі. Усе, що він робив, було направлено на допомогу іншим. Навіть коли дуже важко, коли інші опустили б руки, він робив! Максим завжди посміхався, я пам'ятатиму його посмішку. Він віддав за перемогу найцінніше – своє життя. Війна забирає кращих, він таким і був! Назавжди присутній! Назавжди в строю!», – так про Максима Науменка написала інструктор ЗСУ з тактичної медицини Тетяна, у якої він проходив курс підготовки бойового медика.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Михайло Стрішко народився 15 січня 1985 року в місті Енергодар Запорізької області. 
У 2002 році закінчив Черкаський коледж економіки та управління. Не маючи військового досвіду та керуючись своєю громадянською позицією, чоловік з перших днів повномасштабної війни звернувся до місцевого ТЦК та був призваний до лав Державної прикордонної служби України.

Проходив службу в підрозділах Чернігівського прикордонного загону та виконував бойові завдання на сході України. Мар’їнка, Авдіївка, Новомихайлівка... Назви цих населених пунктів у всіх на слуху. А наші воїни пам’ятають їх, як місця запеклих бойових дій. Михайло до останнього подиху тримав позиції разом з побратимами.

18 жовтня 2023 року внаслідок ворожого мінометного обстрілу вогневих позицій в районі населеного пункту Новомихайлівка Донецької області сержант Михайло Стрішко отримав поранення несумісні з життям.

Побратими згадують Михайла не лише як захисника, але й як особистість, як мрійливу та життєрадісну людину, надійного товариша, вірного побратима. Михайло цікавився історією, міг годинами вести розмови  на історичну тематику. А життєву рівновагу шукав наодинці з собою - тільки но з’являлася нагода чи вільний час між тренуваннями і заняттями, брав вудилище  і йшов рибалити.

У Михайла залишилася дружина та двоє дітей.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

13 травня 2023 року загинув Захисник України, старший солдат ЗАЙЧУК Василь Олександрович, 1989 року народження, уродженець села Верхній Студений.
Герой самовіддано захищав Україну та до останнього безстрашно боровся із російськими окупантами, боровся за свободу та незалежність Батьківщини. 
Проходив службу в підрозділах Чернігівського прикордонного загону.
Пилипецька сільська рада, усі жителі нашої громади, висловлюють щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Нагороджений м
едаллю «Захисника Вітчизни» (посмертно).

Коментарі

Популярні публікації