Загиблі герої Чернігівщини: Стрехальот Василь. Школьний Олексій. Наконечний Сергій

Із сумом і болем повідомляємо чергову жахливу звістку – Україна знову втратила воїна, а Сновщина – свого Героя. На російсько-українській війні загинув старший сержант Стрехальот Василь Миколайович.

Народився Василь 9 квітня 1995 року в селі Тихоновичі, навчався в місцевій школі. Згодом здобув вищу освіту у Сумському національному аграрному університеті.

Із 2015 по 2018 роки проходив військову службу за контрактом у військовій частині 3030. А з вересня 2020 року проходив військову службу за контрактом у Національній Академії Національної Гвардії України на посаді старшого кулеметника відділення комендантського взводу роти охорони бойового та матеріального-технічного забезпечення резервного батальйону імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Брав участь у бойових діях. Повномасштабне вторгнення росії в Україну зустрів на службі. Мужньо боровся з ворогом, захищаючи рідну землю. Із 1 червня 2022 року внаслідок ведення бойових дій поблизу населеного пункту Студенок Ізюмського району Харківської області вважався таким, що зник безвісти. Всі до останнього сподівалися на його повернення.

20 лютого 2024 року постановою слідчого СВ Ізюмського РУП ГУНП у Харківській області Стрехальот Василь визнаний загиблим…

Олексій Школьний народився у Городні в 1980 році, тут минули його шкільні роки. Після закінчення школи працював у лісових господарствах Київщини, останній час – у Обухівському лісництві. З дружиною Валентиною жили звичайним, цивільним життям. Все як у всіх. Аби не війна.

Олексій був призваний за загальною мобілізацією в частину А 4773 на посаду радіотелефоніста польового взводу зв’язку роти зв’язку командного пункту.

Воїн загинув 15 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Костянтинівка Покровського району Донецької області.

"У криваву й страшну річницю від початку повномасштабного вторгнення і окупації Городнянщини ми зустрічатимемо з останньої дороги нашого земляка, захисника, воїна Олексія Школьного", - йдеться у повідомлення Городнянської громади.

24 лютого в Городні оголошено Днем скорботи за загиблим Героєм.

21 лютого 2024 року біля міста Вугледар Донецької області загинув випускник Ніжинської ЗОШ №15 Сергій Наконечний.
“Жорстока війна забрала життя ще одного випускника Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15. Він здобув у школі повну загальну середню освіту. Учителі, однокласники, друзі, побратими згадують Сергія як світлу, позитивну, добру, щиру, творчу та оптимістичну людину, мужнього воїна і хороброго захисника.
Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і друзям Наконечного Сергія та сумуємо разом з вами. Це велика втрата, біль від якої ніяк неможливо заглушити. Низько вклоняємося подвигу Героя у боротьбі з лютим ворогом за незалежність, державний суверенітет і щасливе майбутнє України!

Світлий спомин про мужнього Захисника України назавжди залишиться в наших серцях. Світла памʼять та вічна слава Герою! Слава Україні! Героям Слава!”, – йдеться на сторінці Тетяни Павлюченко.

Коментарі

Популярні публікації