Загиблі герої Чернігівщини: Волков Євген. Павлюк Максим. Бурлака Олег

23 березня 2022 року стало чорним днем для Семенівської територіальної громади Бердичівського району, до якої надійшла трагічна звістка про загибель двох місцевих жителів, які служили у лавах Збройних сил України.

З глибоким болем у душі повідомляємо про героїчну загибель у боях за місто Київ двох наших відважних земляків: жителя села Хажин - Волкова Євгена Костянтиновича (1990 року народження) і жителя села Кикишівка - Павлюка Максима Миколайовича (1993 року народження).
Обірвалося одразу два молодих життя, пішли на небо нові українські герої, які загинули у боротьбі з лютим ворогом, захищаючи свою рідну землю.
Бердичівська районна військова адміністрація висловлює щирі слова
співчуття рідним та близьким загиблих воїнів. Їх подвиг ніколи не буде забутий вдячними односельчанами та жителями Бердичівського району, вічна пам'ять відважним українським героям.










5 липня 2023 року міг би відзначати 51-річчя Олег Анатолійович Бурлака, але він загинув на Донбасі.
Народився 5 липня 1972 року у місті Донецьку, згодом родина переїхала у селище Олександрівка Мар’їнського району Донецької області.
Після закінчення Донецької загальноосвітньої україномовної школи у 1989 році проходить строкову військову службу у танковій частині на території селища Десна Козелецького району Чернігівської області.
Після закінчення строку служби, у 1991 році вступає до Донецького вищого військово-політичного училища. У 1993 році разом з товаришами пише рапорт про звільнення у запас.
Протягом 1993-1995 років навчався у Донецькому відкритому університеті. У 1996-2005 роках працював на одній з шахт регіону. У 2006 році відкрив власну невелику справу, виготовляв меблі.
У березні 2014 року записався добровольцем у місцевому військовому комісаріаті.
10 вересня 2014 року переїхав разом з родиною до міста Чернігова. А 14 вересня уклав контракт про проходження служби у військовому резерві Національної гвардії України, обійнявши посаду командира відділення у батальйоні спеціального призначення Національної гвардії України «Донбас».
На початку 2015 року переоформлений у підрозділі як призваний на військову службу за мобілізацією.
Загинув 15 лютого 2015 року під час бою у районі селища Широкино Волноваського (Новоазовського) району Донецької області.
Похований 20 лютого 2015 року у місті Чернігові.
Указом Президента України № 270 від 15 травня 2015 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Нагороджений відзнакою "За оборону Маріуполя" (посмертно).
Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 6, ряд 8, місце 23.

Коментарі

Популярні публікації